Izvor: eKapija | Subota, 01.09.2012.| 08:56
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Počeli radovi na izgradnji ambulante u Kasindolu

Na području opštine Istočna Ilidža u toku je izgradnja još jedne ambulante porodične medicine. Ideja o izgradnji ovog objekta datira još od prije par godina, a jedini problem je predstavljao izbor najpovoljnije lokacije.

"U ovaj projekat smo ušli s ciljem pokrivanja cijele opštine infrastrukturom za uspješnu zrdavstvenu zaštitu. Riječ je o zamjeni objekata između opštine Istočna Ilidža i firme Tomašević. Radovi na adaptaciji, odnosno renoviranju objekta su otpočeli i nadam se da će relativno brzo biti završeni. Na ovaj način će i stanovnici ovog dijela opštine lako i brzo doći do porodičnog doktora i efikasno ostvariti svoja prava iz dijela primarne zdravstvene zaštite", rekao je Predrag Kovač načelnik opštine Istočna Ilidža.

Prethodnih godina su već izgrađene ambulante u naseljima Vojkovići i Mladičko polje, a opština Istočna Ilidža je učestvovala i u izgradnji Doma zdravlja i Odjeljenja fizijatrije.

"Dom zdravlja i Odjeljenje fizijatrije su bili zajednički projekti opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo, dok je izgradnju ambulanti porodične medicine finansirala isključivo naša opština. U sklopu tih ambulanti su izgrađene i apotekarske ustanove Istočno Sarajevo kao bi svi pacijenti koji obave preglede kod ljekara što lakše došli i do neophdnih medikamenata. Evo i Kasindo će uskoro imati istu takvu zdravstvenu infrastrukturu, a u budućnosti planiramo da jedan takav objekat izgradimo i na području naselja Dobrinja", kaže Kovač.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.