NavMenu

Objavljen javni poziv za "Startup weekend"

Izvor: eKapija Petak, 31.08.2012. 11:57
Komentari
Podeli

Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća (RARS) četvrti put je domaćin za Bosnu i Hercegovinu "Globalne sedmice preduzetništva" – svjetske kampanje podizanja preduzetničke svijesti kod mladih osoba, koja će se ove godine održati od 12. do 18. novembra u više od stotinu zemalja svijeta.

Partneri Agenciji u ovoj aktivnosti su Inovacioni centar Banja Luka, Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta i MI BOSPO – mreža žena u biznisu. Aktivnosti finansira Ambasada SAD u BiH i Projekat zapošljavanja mladih (YEP). Ova manifestacija predstavlja inicijativu čiji je cilj da inspiriše mlade da prihvate inovacije, maštovitost i kreativnost, da pretvore svoje ideje u stvarnost.
Prošle godine Globalna sedmica preduzetništva realizovana je u 123 zemlje na svih pet kontinenata, učestvovalo je 24.008 partnerskih organizacija, realizovano je 33.846 aktivnosti u kojima je učestvovalo 7.428.690 mladih osoba.

Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća uključila se i ove godine u realizaciju tri aktivnosti na globalnom nivou.

Krajem avgusta objavljen je javni poziv za "Startup weekend". Riječ je o događaju koji bi trebao da okupi oko 50 mladih iz cijele Bosne i Hrecegovine koji imaju ideje i žele biti dio nekog preduzetničkog poduhvata. Organizovani timovi će 54 časa raditi na razvoju svoje ideje uz pomoć mentora, facilitatora i motivatora. Ideje su podijeljene na tri kategrije a tiču se Developera, Dizajnera i Ne-tehničkih aplikacija.
"Startup weekend" biće održan u Banjoj Luci u Inovacionom centru u periodu od 19-21.10. 2012. godine i podržala ga je Ambasada SAD u BiH. Prijave traju do 15. oktobra 2012. godine.

I ove godine biće organizovan "Cleantech open" – Takmičenje za najbolju poslovnu ideju u oblasti čistih tehnologija. Pobjednik na nivou BiH učestvovaće na finalnom takmičenju koje će se održati u Sen Hozeu 8. i 9. novembra 2012. godine, gdje će imati priliku da predstavi svoju ideju drugim takmičarima, potencijalnim investitorima, predstavnicima svjetskih kompanija i investicionih fondova. Javni poziv je otvoren do 30.septembra. Takmičenje je podržala Ambasada SAD u BiH, a Inovacioni centar Banja Luka obezbijediće za pobjednika nagradu vrijednu 15.000 KM kroz uslugu razrade biznis plana, inkubaciju i dalji razvoj ideje.

U subotu, 1. septembra 2012. biće objavljen i javni poziv za takmičenje za najbolju fotografiju o temi preduzetništvo pod nazivom "Moć mašte". Mlade osobe od 14-30 godina iz cijele Bih treba da pošalju najinspirativniju i najimpresivniju fotografiju na kojoj će nam pokazati da vjerovanjem u preduzetničku ideju mogu napraviti promjenu - zaposliti se!

Krajnji rok za predaju radova je 23. septembar 2012., a Agencija će tri najbolja rada nagraditi novčanim iznosima od 400KM, 300KM i 200KM. Tri nagrađena rada nastaviće takmičenje na globalnom nivou gdje najuspješnije očekuju vrijedne robne nagrade. Ovu aktivnost Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća organizuje u saradnji sa Projektom zapošljavanja mladih (YEP), te uz podršku Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC).

U subotu, 1. septembra, biće objavljen i javni poziv za Takmičenje za najbolji video spot o preduzetništvu koje Agencija organizuje u saradnji sa Projektom zapošljavanja mladih (YEP), te uz podršku Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC). Najuspješniji radovi biće nagrađeni sa 700KM, 400KM i 200KM. Krajnji rok za prijem radova je 29. oktobar 2012. godine, a pravo učešća imaju mladi iz cijele BiH do 30 godina starosti.

Svi nagrađeni biće promovisani tokom Globalne sedmice preduzetništva u periodu od 12. do 18. novembra ove godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.