NavMenu

Počelo asfaltiranje sjeverne saobraćajnice u Tuzli, vidljive prve greške

Izvor: TIP.ba Četvrtak, 30.08.2012. 16:56
Komentari
Podeli

Započelo je asfaltiranje sjeverne saobraćajnice u Tuzli na potezu od ‘Tenisa’ prema benzinskoj pumpi ‘Ina’. Jedna od novina je i zeleno ostrvo koje će cijelom dužinom saobraćajnice razdvajati kolovozne trake i time doprinijeti povećanju bezbjednosti u saobraćaju.

S napredovanjem radova na rekonstrukciji sjeverne saobraćajnice propusti i greške postaju vidljive. Jedna od njih je i pogrešno pozicioniranje temelja za stubove ulične rasvjete, koji na više mjesta nisu postavljeni u sredini ostrva između kolovoznih traka nego opasno blizu ivičnjaka južne sobraćajne trake.

Bit će interesantno vidjeti da li će nadzorni organi dopustiti ovaj propust i dozvoliti postavljanje stubova svega par centimerata od ivičnjaka, s obzirom da je štemanje jedne strane temelja već napravljeno.

Zamjenik šefa Službe za komunalne poslove i izgradnju i pitanja mjesnih zajednica Općine Tuzla Aid Berbić nedavno je izjavio za TIP da bi se radovi trebali završiti do kraja ove godine.

"Tu neće doći do probijanja rokova, jer su dati u iznosu od 185, odnosno 205 radnih dana, od strane izvođača za postavljanje nadvožnjaka, odnosno izgradnje sjeverne saobraćajnice. Trenutno smo procentualno negdje na preko 50 posto sjeverne magistrale, jer sve što ide ispod nivoa ceste, odnosno što se ne vidi je ugrađeno, a most je negdje na oko 40 posto. Dakle, rokovi su negdje novembar, decembar ali u zavisnosti od vremenskih prilika izvođači će neke radove završiti i prije", kazao je Berbić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.