Izvor: eKapija | Četvrtak, 30.08.2012.| 14:24
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Biciklistička trka "Giro di Sarajevo" 02. septembra

(Foto: b)

Zamjenik gradonačelnika Igor Kamočaji prisustvovao je danas press konferenciji povodom održavanja tradicionalnog biciklističkog događaja "Giro di Sarajevo" koji će biti održan u nedjelju 02.09.2012. godine u Sarajevu. Grad Sarajevo je i ove godine počasni pokrovitelj utrke.

"Afirmisanjem biciklizma kao alternativnog i zdravog načina prevoza te njegovog pozitivnog uticaja na očuvanje životne sredine direktno doprinosimo poboljšanju kvalitete života u našem gradu. Nadam se da će se ove godine još više povećati broj učesnika, te ovim putem pozivam sve građanke i građane Sarajeva da se pridruže ovoj utrci", izjavio je Kamočaji.

Nisad Selimović iz udruženja "Giro di Sarajevo" je prisutne upoznao sa tehničkim detaljima ovogdišnje utrke te istakao kako se svake godine povećava broj učesnika.

"Masovnošću utrke želimo skrenuti pažnju na probleme sa kojim se susreću biciklisti u Sarajevu. Želim zahvaliti svim prijateljima koji nam pomažu i uz čiju je pomoć Giro narastao do ovih razmjera te pozivam sve da učestvuju u utrci", rekao je Selimović.

Start ovogodišnjeg "Giro di Sarajevo" je u dvorištu O.Š. "Skender Kulenović" (preko puta Mercator centra Dobrinja, opština Novi Grad). Okupljanje i prijava učesnika počinje od 15.00 sati i traje do 16.45 sati kada se startni prostor zatvara radi priprema za start, koji je zakazan za 17.00 sati. Biciklisti će voziti glavnim ulicama Sarajeva od Dobrinje do Baščaršije, nakon čega se kolona vraća do Marijin Dvora, i skreće u Vilsonovo šetalište, gdje je cilj (kod mosta Ars Aevi). Ukupna dužina rute je 16 km, a ulice će biti obezbjeđene od strane MUP-a KS.

Na press konferenciji je predstavljen i projekat izgradnje bicklističke trake u Vilsonovom šetalištu a čiji autor je Damir Margeta iz udruženja "Giro di Sarajevo".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.