NavMenu

Biciklistička trka "Giro di Sarajevo" 02. septembra

Izvor: eKapija Četvrtak, 30.08.2012. 14:24
Komentari
Podeli

Zamjenik gradonačelnika Igor Kamočaji prisustvovao je danas press konferenciji povodom održavanja tradicionalnog biciklističkog događaja "Giro di Sarajevo" koji će biti održan u nedjelju 02.09.2012. godine u Sarajevu. Grad Sarajevo je i ove godine počasni pokrovitelj utrke.

"Afirmisanjem biciklizma kao alternativnog i zdravog načina prevoza te njegovog pozitivnog uticaja na očuvanje životne sredine direktno doprinosimo poboljšanju kvalitete života u našem gradu. Nadam se da će se ove godine još više povećati broj učesnika, te ovim putem pozivam sve građanke i građane Sarajeva da se pridruže ovoj utrci", izjavio je Kamočaji.

Nisad Selimović iz udruženja "Giro di Sarajevo" je prisutne upoznao sa tehničkim detaljima ovogdišnje utrke te istakao kako se svake godine povećava broj učesnika.

"Masovnošću utrke želimo skrenuti pažnju na probleme sa kojim se susreću biciklisti u Sarajevu. Želim zahvaliti svim prijateljima koji nam pomažu i uz čiju je pomoć Giro narastao do ovih razmjera te pozivam sve da učestvuju u utrci", rekao je Selimović.

Start ovogodišnjeg "Giro di Sarajevo" je u dvorištu O.Š. "Skender Kulenović" (preko puta Mercator centra Dobrinja, opština Novi Grad). Okupljanje i prijava učesnika počinje od 15.00 sati i traje do 16.45 sati kada se startni prostor zatvara radi priprema za start, koji je zakazan za 17.00 sati. Biciklisti će voziti glavnim ulicama Sarajeva od Dobrinje do Baščaršije, nakon čega se kolona vraća do Marijin Dvora, i skreće u Vilsonovo šetalište, gdje je cilj (kod mosta Ars Aevi). Ukupna dužina rute je 16 km, a ulice će biti obezbjeđene od strane MUP-a KS.

Na press konferenciji je predstavljen i projekat izgradnje bicklističke trake u Vilsonovom šetalištu a čiji autor je Damir Margeta iz udruženja "Giro di Sarajevo".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Finansije

Evo gdje 0,001% najbogatijih ulaže svoj novac

Ultra bogati uz sav novac žive drugačije od ostatka svijeta, pa i njihove strategije ulaganja izgledaju znatno drugačije od portfelja prosječnog investitora. - Iako ne postoji zvaničan prag za ulazak u klub 0,001% najbogatijih, centimilioneri ili pojedinci sa ukupnom neto vrijednošću od preko 100 mil USD dovoljno su bogati da bi bili dio ovog kluba - smatra Kevin Teng, izvršni direktor VRISE Wealth Management Singapura,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.