NavMenu

Realizacija kapitalnog projekta: Rekonstrukcija zgrade općine Vitez

Izvor: eKapija Srijeda, 29.08.2012. 16:27
Komentari
Podeli

Općina Vitez je u okviru programa upravne odgovornosti (GAP) predložila za realizaciju kapitalni projekat Rekonstrukcija zgrade općine Vitez- sanacija krova i tavana općine Vitez.
Projektom rekonstrukcije predviđeno je da se zamijeni dotrajali i oštećeni krov zgrade te da se izgradnjom visokog potkrovlja osigura dodatnih cca 400 m2 korisnog prostora.

Projekat za rekonstrukciju zgrade općine Vitez uradio je "URBS PROJEKT" d.o.o. Vitez. Izvođač radova je grupa ponuđača "SIGMA SK" d.o.o Zenica i "HORIZONT" d.o.o. Vitez.

Ugovoreni iznos za izvođenje radova po Ugovoru broj: 01-1-28-2-1148/12-7 je 241.256,32 KM. Rok za završetak svih radova je 80 dana od dana uvođenja izvođača u posao, odnosno 30. 09. 2012. godine. U toku izvođenja radova ukazala se potreba za izvođenjem naknadnih i dodatnih radova te će se konačna cijena koštanja utvrditi nakon završetka svih radova.
Stručno tehnički nadzor vrši "ARC PROJEKT" d.o.o. Vitez.

U toku realizacije pojavili su se i određeni problemi, pogotovo u provođenju postupka izbora izvođača radova, tj. provedbe Zakona o javnim nabavkama. Svi problemi su riješeni i radovi se izvode plniranom dinamikom.

Realizacijom kapitalnog projekta Rekonstrukcija zgrade općine Vitez završavaju se sve aktivnosti u skladu sa Memorandumom o razumijevanju od 20. marta 2009. godine i Općinskim akcionim planom koji je usvojilo Općinsko vijeće dana 27. oktobra 2010.godine u okviru kojeg su urađene prijemna kancelarija općine Vitez (Centar za građane), Centar za dozvole, nabavljena odgovarajuća računarska oprema i softveri, izvršena planirana obuka radnika općine Vitez i realiziran kapitalni projekat Rekonstrukcija zgrade općine Vitez.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Industrija, Finansije, IT, Telekomunikacije

Neuspjeh velike njemačke investicije u BiH - Emka Bosnia u brojnim problemima

Kompanija Emka Bosnia najveća je firma u Goraždu i jedna od najvažnijih njemačkih investicija u Bosni i Hercegovini. No, dok investicije iz Njemačke u BiH uglavnom nižu uspjehe i predstavljaju primjer dobrog odnosa prema radnicima, ova kompanija u posljednje vrijeme ide malo drugačijim putem. Naime, firma je prošle godine poslovala s gubitkom od preko 9 mil KM, piše BiznisInfo.ba. Firma je imala ukupne prihode od oko 80 mil KM, što

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.