Izvor: eKapija | Utorak, 28.08.2012.| 14:59
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Novi poduhvat kompanije Majnex: Izgradnja žičare na Jahorini vrijedne oko devet mil. KM

Kompanija Majnex je u konzorcijumu zajedno sa firmom Leitner angažovan na izgradnji nove žičare, šestosjeda na Skočinama na Jahorini sa novom garažom za ovaj šestosjed, potvrdila je za eKapiju Maja Hršum, izvršna direktorica kompanije.

Vrijednost ovih radova je cca 9 miliona. Majnex i ranije učestvovao na izgradnji dva šestosjeda na Jahorini, Poljice i Ogorjelica 1. Na osnovu iskustva i dokazane profesionalne osposoblojenosti zajedno sa kompletnom modernom mehanizacijom, Majnex je i ove godine učesnik u izgradnji novog šestosjeda koji će Olimpijski centar "Jahorinu" kompletirati za predstojeću zimsku turističku sezonu.

Paralelno sa ovim radovima, Majnex nastavlja sa izgradnjom započete gondole Jahorina Express. Već je probijena kompletna trasa u dužini od sedam kilometara i pristupni putevi sa propustima i nasipanjem tamponom, koji prate trasu u dužini od cca 5 km. Takođe je započet i poslovni objekat na polaznoj stanici u osnovi 350 m².

Ove građevinske sezone Majnex je takođe u Palama izgradio saobraćajno-pješački most na rijeci Miljacki prema novoj dvorani SPC "Peki" i gradskom stadionu. Takođe izvodi radove na vanjskom uređenju bloka 6, a već su ugovoreni i radovi koji počinju u skorije vrijeme na izgradnji fiskulturne sale OŠC "Srbija" u Palama.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.