NavMenu

Otvoren Šesti međunarodni sajam pčelarstva i pčelarske opreme u Brčkom

Izvor: eKapija Petak, 24.08.2012. 08:34
Komentari
Podeli

Na Gradskom trgu u Brčkom svečanim programom otvoren je Šesti međunarodni sajam pčelarstva i pčelarske opreme. Sajam je okupio oko 45 izlagača iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske.

Predsjednik Organizacionog odbora Sajma Nikola Kerezović istakao je da je ocijenjeno 130 uzoraka meda i dodijeljeno 40 zlatnih, 70 srebrenih i 20 bronzanih medalja. Kerezović je pozvao sve građane Brčko distrikta BiH i okoline da posjete Sajam i pogledaju ponudu meda koji je, kako je istakao, najkvalitetniji na tržištu.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Miroslav Gavrić, koji je otvorio Sajam, rekao je da veliki broj medalja koji je otišao u ruke domaćih proizvođača govori o unapređenju pčelarske industrije u Brčkom.

"Distrikt ima veliki potencijal kada je u pitanju pčelarstvo, udruženja su dobro organizovana, a potvrda tome je i Šesti međunarodni sajam za koji sam siguran da će biti tradicija i u narednim godinama", istakao je gradonačelnik Gavrić.

Gradonačelnik je sa saradnicima obišao prodajne štandove sa medom i pčelarskom opremom.

Šesti međunarodni sajam pčelarstva i pčelarske opreme bit će otvoren do subote, 25. 8. 2012. godine, od 9,00 do 23,00 sati.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.