Izvor: Poslovni | Petak, 24.08.2012.| 12:10
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Investicija od 25 miliona eura: Most kod Svilaja gradit će hrvatski Viadukt

Most na rijeci Savi kod Svilaja između Hrvatske i BiH gradit će hrvatska građevinska tvrtka Viadukt, odlučeno je na sastanku u Slavonskom Brodu.

Najprije je most trebao graditi austrijski Strabag, koji je posao dobio na međunarodnom natječaju. No, Austrijanci su odustali pa je trebalo pronaći novog izvođača radova.

Kao drugi po redu najbolji izvođač na istom natječaju za gradnju mosta Svilaj bio je Viadukt i danas je, prema riječima Jasmina Krizmanića, pomoćnika ministra pomorstva, prometa i infrastrukture, usaglašeno da upravo on i bude odabran poštivajući natječajnu proceduru, a nakon što se s austrijskim graditeljskim poduzećem raskinuo ugovor, prenose hrvatski mediji.

Uz pomoćnika Krizmanića na sastanku je bio predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Dražen Guštin, a s bosanskohercegovačke strane pomoćnik ministra za komunikaciju i transport Izet Bajrambašić. Gradnju mosta Svilaj u 50 postotnim omjerima finansiraju Hrvatske autoceste i Ministarstvo komunikacije i prometa Bosne i Hercegovine.

Investicija je vrijedna oko 25 miliona eura, a most će biti dug 640 metara, širok 29, betonsko-čelične konstrukcije težine pet hiljada tona i predstavljat će sponu autoceste na koridoru 5-C između BiH i Republike Hrvatske. Očekuje se da će Viadukt gradnju mosta započeti za mjesec dana.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.