NavMenu

Pregovara se oko rekonstrukcije: Hoće li stadion Grbavica postati "Telecom Arena"?

Izvor: eKapija Petak, 24.08.2012. 08:09
Komentari
Podeli

Na inicijativu načelnika Općine Novo Sarajevo Nedžada Koldže i Ivice Osima predsjednika Fudbalskog saveza BiH jučer je u zgradi Općine Novo Sarajevo održan treći sastanak povodom sanacije i rekonstrucije stadiona Grbavica. Na sastanku su prisustvovali predstavnici Fudbalskog saveza BiH na čelu sa predsjednikom Ivicom Osimom, zatim Sabahudin Žujo predsjednik FK "Željezničar", predstavnici Uprave BH Telecoma, te projektantske firme koja je u fazi izrade projektnog zadatka rekonstrukcije stadiona Grbavica.

Tim povodom, načelnik Koldžo upoznao je prisutne o dosadašnjim aktivnostima, naglasivši da inicijativa koju je pokrenuo zajedno sa svojim saradnicima, a koju je odmah podržao Ivica Osim ima samo jedan cilj, da se u realnim okvirima koji odgovaraju i potrebama i mogućnostima današnjice, napravi jedan funkcionalan stadion po međunarodnim standardima, standardima FIFE i UEFE, kako bi se utakmice reprezentacije BiH, ali i fudbalskih klubova mogle igrati u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, Sarajevu.

Prije nekoliko mjeseci ove godine održan je sastanak i sa predstavnicima Vlade Federacije, Kantona Sarajevo, Gradske uprave, Fudbalskog saveza BiH i FK "Željezničar" o tome da se ulaganjem zajedničkih snaga i kapaciteta započnu potrebne radnje na dogradnji i rekonstrukciji stadiona "Grbavica", što su predstavnici navedenih institucija i podržali.

Općina Novo Sarajevo preuzela je na sebe posao izrade projektne dokumentacije i idejnog projekta za rekonstrukciju stadiona, a na današnjem sastanku, koji je trajao nekoliko sati zbog složenosti rješavanja tehničkih detalja, u potpunosti se definisao i projektni zadatak, tako da bi za mjesec dana mogli dobiti i konačan idejni projekat, kao i trodimenzionalnu prezentaciju budućeg izgleda stadiona Grbavica.

Predstavnici Uprave BH Telecoma izrazili su želju da učestvuju u realizaciji ovog važnog projekta za državu Bosnui i Hercegovinu, u okviru zakonskih mogućnosti, a razgovaralo se i o tome da budući stadion Grbavica dobije naziv "Arena Telecom".

Ivica Osim, predsjednik Fudbalskog saveza BiH istakao je kako pretpostavlja da će se i UEFA uključiti u realizaciju navedenog projekta , o čemu će se više znati nakon zvanične posjete delegacije UEFE Sarajevu. Osim je iskoristio priliku, te u znak zahvalnosti Općinskom načelniku Nedžadu Koldži poklonio je dres reprezentacije BiH.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.