NavMenu

Počinje emitiranje dijaloških emisija "Pravda za svako dijete"

Izvor: eKapija Srijeda, 22.08.2012. 12:31
Komentari
Podeli

Serijal od pet dijaloških emisija "Pravda za svako dijete" mitovat će se na programu BHT1 od 21.08.2012. svakog utorka u 17:00h. Serijal emisija o sistemu pravosuđa za maloljetnike dio je UNICEF-ovog projekta ‘Zaštita djece izložene riziku i djece u kontaktu sa pravosudnim sistemom u BiH’ u čijoj realizaciji sudjeluju relevantna ministarstva, vladine institucije i organizacije uz podršku Švedske agencije za međunarodni razvoj (SIDA) i Švicarske agencije za razvoj (SDC). Gledatelji će emisije moći pogledati i na Federalnoj televiziji petkom u 14:00h i Televiziji Republike Srpske ponedjeljkom u 22:00h.

Pet polusatnih dijaloških emisija obrađuju teme vezane za sistem pravde za djecu, uzrocima i prevenciji prestupništva i nasilja, sa ciljem suzbijanja predrasuda o maloljetničkom prestupništvu. Gledatelji će u okviru navedenih tema moći pogledati diskusije eksperata iz oblasti pravde za djecu, među kojima su Elmedin Muratbegović – profesor na Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Sarajevo, Ljubo Lepir – pomoćnik ministra zdravlja i socijalne zaštite Vlade RS, Mujo Hasković – profesor na Fakultet za kriminalistiku Sarajevo, kriminologiju i sigurnosne studije , Senka Blagojević iz Centra za socijalni rad Brčko, Elizabeta Lukačević iz Biroa za ljudska prava iz Tuzle, Jasmina Kosović - sudija Suda BiH, Nada Grahovac – Ombudsman za djecu RS i mnogi drugi.

Prijatelji kampanje ovim angažmanom postale su brojne bh. ličnosti iz svih oblasti društvenog i javnog života, i to Dino Merlin, koji će ujedno i otvoriti serijal, Jasna i Pjer Žalica, Moamer Kasumović, Amira Medunjanin, grupa Regina i Davor Ebner, Armin Muzaferija, Mirza Šoljanin, Amel Ćurić, Maja Tatić, Marija Šestić, Igor Vukojević i Željko Panić.

Projekat promovira integrirani i multisektoralni pristup uz jačanje referalnih sistema na nivou općina kroz identifikaciju djece pod rizikom i u kontaktu sa zakonom u svrhu unapređenja pravosudnog sistema za djecu u Bosni i Hercegovini kao i radi jačanja pravnog i političkog okvira, sistema, usluga i praksi.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.