NavMenu

Remont Olimpijskog bazena Otoka od 1. septembra

Izvor: Oslobođenje Subota, 18.08.2012. 10:38
Komentari
Podeli

Kao što je poznato, Olimpijski bazen Otoka je jedini bazen ove veličine u Sarajevu. Svake godine uprava organizuje remont objekta, što podrazumijeva potpuno čišćenje prostora unutar i oko bazena.

Dakle, radi se o redovnom planskom godišnjem remontu tehničko-tehnoloških postrojenja objekta Olimpijski bazen Otoka, što je redovna aktivnost koja je neophodna za objekte ovakve vrste u svijetu.

Tako je bilo i u 2011. kada je bazen bio zatvoren petnaest dana, radi redovnog remonta. Najveći dio poslova izvršio je uposleni radni kadar. Kako ističu sa bazena, njihovi radnici su se penjali na krov da bi temeljno svaki dio limene konstrukcije očistili i ukoliko se ukaže potreba sanirali. Remont je ove godine planiran za prvi septembar, što nije slučajno odabran datum. Naime, uprava se složila da je to najbolje vrijeme jer se tada dosta istroše i roditelji i djeca za nabavku školskog pribora, te je to idealna prilika da mogu dalje uskladiti svoje troškove.

"Ove godine smo zaista u neku ruku imali i sreće s obzirom na veliki snijeg, kada je remont zakazan. Nije bilo urušavanja ili problema sa krovom kao što je to bio slučaj sa Ledenom dvoranom i stadionom Grbavica, te smo uspjeli izvršiti remont kao i do sada, vrlo uspješno. Činjenica je da se jedan od naših radnika povrijedio ali na svu sreću nije nastradao i osjeća se dobro", istakao je Šefket Brković, tehnički direktor Olimpijskog bazena Otoka.

Kada se radi o remontu, bitno je napomenuti da on podrazumijeva potpuno pražnjenje bazena, čišćenje njegove površine, uzimanja briseva sa prostora oko bazena, da se utvrdi realno bakteriološko stanje, potpuno mijenjanje vode, s tim da je riječ o tri miliona litara. Jedan od vidova svakodnevne higijenske zaštite je svakako i taj što svaki od posjetitelja mora nositi zaštitnu kapu, što je jedan od obavezujućih propisa za sve članove. Od prvog septembra bazen će biti zatvoren naredne dvije sedmice, istakli su sa bazena Otoka.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.