Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 13.08.2012.| 11:14
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Mimo Šahinpašić, novinar - Najbolji u svom poslu, samo kad to hoće

Mimo Šahinpašić rođen je u Sarajevu, 1966. godine, po zanimanju novinar, voli pisanje i sport, a u potonjem bi mogao uživati danima. Novinarstvom se počeo baviti prije devetnaest godina radeći za tadašnji sarajevski radio 202 kao reporter.

Nakon toga prelazi u Večernje novine gdje se po prvi put susreće s printanim medijima. Ipak, radio ga je "zarazio" pa 1991. godine počinje raditi na tek otvorenom radiju Studio 99 gdje je proveo cijelo ratno razdoblje.

(Mimo Šahinpašić)

No, sticajem okolnosti u tom periodu radi i kao dopisnik za razne medije (zagrebački radio 101, WDR, Koln, dnevni list Oslobođenje, beogradski magazin Vreme, francuski RFI, Slobodnu Evropu)… U ratnom periodu bavio se političkim novinarstvom. U to vrijeme najveći odjek imala je emisija "Hyde Park". Bila je to klasična radijska kontakt-emisija u kojoj su ljudi mogli iznositi javno svoja mišljenja.

Godine 1996. počinje raditi tv emisiju "Između krajnosti", političko-satirični program koji bi Mimo najbolje opisao kao 2ekranizaciju tadašnjeg Ferala". Paralelno s tim piše i za politički magazin Slobodna Bosna. Od 1998.do 2000. radi na radiju Fern kontakt-emisiju "Stanje nacije", no zbog bolesti se povlači iz medija. Nakon oporavka vraća se na radio Kameleon, a nedugo zatim počinje raditi na OBN televiziji kao urednik i voditelj popularne emisije "Mimohod", koju vodi i danas.

Oženjen je voditeljicom Dajanom sa kojom ima kćerku Noru. U horoskopu je dvostruka škorpija, a za sebe kaže da je "najbolji u svom poslu, samo kad to hoće."

(Foto: OWS)

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.