NavMenu

U Vogošći se intenzivira gradnja: Na prodaju tri parcele u industrijskoj zoni

Izvor: eKapija Srijeda, 08.08.2012. 15:22
Komentari
Podeli

Općina Vogošća krenula je u osiguranje uvjeta za investicije u Novu industrijsku zonu koja se nalazi na području ove Općine. Prije nekoliko dana raspisan je javni poziv za prodaju tri parcele zemljišta u okviru zone koje su namijenjene gradnji privrednih objekata.

Iz Službe za urbanizam ove Općine nam kažu da investitori imaju mogućnost izgradnje objekta u kojima će biti čista proizvodnja koja ne zagađuje okoliš, proizvodno-poslovni prostor, a treća varijanta je da to budu objekti za prodajno- uslužnu djelatnost.

Radi se o tri parcele. Jedna od 2573 m2 i dvije od oko 3.000 m2. U uvjetima izgradnje stoji da minimalna korisna površina mora biti 50 posto od parcele, a iz Općine naglašavaju da postoji mogućnost spajanja parcela u jednu. Rok za prijavu je 15 dana od dana objavljivanja u medijima. Iz Odjela za urbanizam kažu da je izgradnja infrastrukture u ovoj zoni pri kraju te da u njoj već postoji nekoliko objekta koji posluju. Ostalo je još da se uradi rasvjeta i nešto trafo stanica.

Ovo za Općinu nije jedini projekt koji su započeli. Prije par dana je raspisan je i javni poziv za izgradnju poslovno-stambenog objekta na području naselja Hotonj gdje je planirana izgradnja apoteke. Ona će se nalaziti u blizini ambulante obiteljske medicine koja je u izgradnji i koja je zajednička investicija Općine i Ministarstva zdravstva KS. Rado se o iznosu od 200.000 KM koje je za izgranju osiguralo Ministarstvo, dok je Općina Vogošća osigurala zemljište i financirala izradu projekta.

D.K.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.