NavMenu

Sarajevski Mepros prodaje poslovne objekte na Stupu i Čengić-Vili

Izvor: eKapija Srijeda, 08.08.2012. 11:55
Komentari
Podeli

Prodaja poslovnih prostora sarajevskog preduzeća Mepros koje je krajem 2007. godine otišlo pod stečaj, zakazana je 30. avgusta u prostorijama stečajnog dužnika u ulici Fetaha Bećirbegovića.

Stečajni upravnik preduzeća Mustafa Handžo izjavio je za eKapiju da je imovina dužnika proteklih nekoliko godina bila opterećena brojnih pravnim problema. Sada kada su nekretnine napokon uknjižene, objavljen je prvi javni poziv za prodaju kompletne imovine.

Na prodaji će se naći zgrada direkcije površine 442 kvadrata, smještena u sarajevskom naselju Čengić-Vila. Prema procjeni sudskog vještaka, ovaj poslovni prostor vrijedit 585.065 KM.

Mepros u svom vlasništvu ima i poslovne objekte i ekonomsko dvorište, na lokalitetu Stup, sa sjeverne i južne strane Tvorničke ulice. Objekti koji uključuje upravnu zgradu, restoran, bravariju, limariju, magacine, uz dvorište, vrijede nešto više od četiri miliona KM.

"Ranije smo imali zainteresiranih kupaca za ovu imovinu, no prodaja smo odgađali zbog neriješenih pravnih odnosa. Imovina će se prodavati kombinovanim metodom, prikupljanjem pismenih ponuda, a poslije i usmenim javnim nadmetanjem, pa ćemo vidjeti kakav će interes vladati", kazao je Mustafa Handžo, stečajni upravnik.

Imovinu, prema njegovom mišljenju, čini atraktivnom dobra lokacija i saobraćajna povezanost, te kvalitetna infrastruktura pogodna za pokretanje širokog spektra djelatnosti.

Preduzeća Mepros, čija je osnovna djelatnost bila inžinjering te izvođenje fasada, u trenutku proglašenja stečaja imala je oko 60 radnika. Ukupna dugovanja prema radnicima, javnim fondovima, poreznoj upravi, dobavljačima prelaze cifru od pet miliona maraka.

N.Voloder

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.