NavMenu

Implementacija projekta "Etno - eko park" u Fojnici

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 06.08.2012. 15:02
Komentari
Podeli

Asocijacija organski proizvodi Srednjobosanskog kantona kroz projekt razvoja organske proizvodnje na području općine Fojnica uz angažman sekcije "Organsko Fojnica" Fojnica radi na implementaciji projekta "Etno - eko park" na lokalitetu ispred hotela "Reumal" u Fojnici.

Kako je kazao predsjednik Saveza udruženja organskih proizvođača FBiH "Organsko FBiH" Sead Herceg na području općine Fojnica ovaj projekat je inicirao Josip Markota, predsjednik Skupštine Asocijacije organskih proizvoda SBK i predsjednik sekcije "Organsko Fojnica", inače pomoćnik načelnika općine Fojnica.

"Ovaj projekat implementiramo kako bi proizvođači sa područja općine Fojnica, kao i šireg regiona mogli lakše plasirati svoje kako organske, tako i domaće proizvode građanima i gostima Fojnice. Ovaj projekat su mnogi podržali, a Fojnica će time imati bogatiju i sadržajniju turističku ponudu. Tu će se prodavati organski proizvodi koji posjeduju certifikaciju za organsku proizvodnju, kao i proizvodi iz gastronomske ponude Fojnice i suveniri sa područja općine Fojnica", kazao je za Fojnica online predsjednik Saveza „Organsko FBiH“ Sead Herceg.

Inače, postavljeno je pet prodajnih kućica, vrijednost projekta je 25 hiljada KM, a do sada su podrškom članova Asocijacije i Općine Fojnica uspjeli obezbjediti dio sredstava za ovaj projekat.

Herceg je dodao da ovaj projekt nastoje proširiti na područje čitave FBiH, kako bi naši poljoprivrednici i proizvođači organske proizvodnje i domaćih proizvoda mogli to ponuditi na jednom mjestu, a koje pritom posjećuje veliki broj turista.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Industrija, Finansije, IT, Telekomunikacije

Neuspjeh velike njemačke investicije u BiH - Emka Bosnia u brojnim problemima

Kompanija Emka Bosnia najveća je firma u Goraždu i jedna od najvažnijih njemačkih investicija u Bosni i Hercegovini. No, dok investicije iz Njemačke u BiH uglavnom nižu uspjehe i predstavljaju primjer dobrog odnosa prema radnicima, ova kompanija u posljednje vrijeme ide malo drugačijim putem. Naime, firma je prošle godine poslovala s gubitkom od preko 9 mil KM, piše BiznisInfo.ba. Firma je imala ukupne prihode od oko 80 mil KM, što

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.