NavMenu

EBRD dala suglasnost: Ovog mjeseca potpisivanje ugovora sa izvođačima radova dionice Prnjavor- Doboj

Izvor: SRNA Subota, 04.08.2012. 08:15
Komentari
Podeli

Evropska banka za obnovu i razvoj /EBRD/ dala je bezuslovnu saglasnost na prijedlog za izvođača radova dionice autoputa Prnjavor-Doboj, potvrdio je sinoć Srni direktor preduzeća "Autoputevi Republike Srpske" Duško Topić.

"EBRD nam je poslala bezuslovnu saglasnost, tako da sada možemo potpisati ugovor sa najpovoljnijim izvođačem, a riječ je o konzorcijumu koji čine `Integral inženjering` iz Laktaša i `Granit` iz Skoplja koji je dostavio najpovoljniju ponudu za izgradnju dionice autoputa od Prnjavora do Doboja vrijednu 180 miliona evra", rekao je Topić.

On je istakao da je, prije potpisivanja ugovora, obaveza izvođača da obezbjedi bankovnu garanciju za dobro izvršenje posla na iznos od deset odsto od vrijednosti ugovora, odnosno 18 miliona evra.

Prema njegovim riječima, očekuje se da će ugovor biti potpisan već ovog mjeseca, jer postoji obostrana zainteresovanost da se što prije uđe u posao.

"Očekujemo da se u toku ove građevinske sezone počne sa pripremnim i konkretnim radovima na izradi projektne dokumentacije i interes nam je da što ranije izvođača uvedemo u posao da bi se na terenu moglo konkretno nešto uraditi", rekao je Topić.

On je podsjetio da je prije dva dana preduzeće "Autoputevi Republike Srpske" objavilo javni poziv za izbor privatnog partnera u projektu javno-privatnog partnerstva za izgradnju Koridora pet C, dionica autoputa od Doboja do Vukosavlja.

"Pred nama je period od dva mjeseca kada očekujemo da će se desetine velikih evropskih firmi obratiti sa interesom i 12. oktobar je rok da se podnesu prijave", naglasio je Topić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.