Izvor: Blic | Srijeda, 01.08.2012.| 08:11
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Stručnjaci iz Srbije pomažu otvaranje klinike za hirurgiju srca u Banja Luci

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" dr Boško Đukanović, dogovarali su se u utorak (31. jula 2012. godine) o otvaranju nove klinike za hirurgiju srca u Banja Luci.

Dodik je najavio da će ubrzo u Banja Luci početi da se rade složene operacije na srcu, uz asistenciju stručnjaka iz Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje".

On je rekao da Republika Srpska ima dugogodišnju saradnju sa bolnicom "Dedinje" , koje je pomogla da se u Banja Luci uspostave određeni segmenti kardiohirurgije.

"Ali, imamo potrebu da završimo sve kardiohirurške procedure. Zbog toga se dogovaramo da uspostavimo kliniku za operacije srca i profesor Đukanović nas u tome bezrezervno podržava. To je i bila tema našeg današnjeg sastanka, kako to da uradimo, a ostaje da zajedno sa ministarstvima razriješimo određene proceduralne stvari", rekao je Dodik.

Prof. dr Đukanović rekao je i da u Banja Luci može da se organizuje dobra institucija koja se bavi hirurgijom srca.

"'Dedinje' je spremno da pruži svu stručnu podršku, i mislim da je vrijeme da se to uradi. Sarajevo i Tuzla su to već uradili, ali još nije kasno i da Banja Luka ima takav centar", ističe dr Đukanović.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.