Izvor: SRNA | Utorak, 31.07.2012.| 16:41
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Stižu prvi investitori: Hrvatski "Agrokor" zainteresovan za parcelu u Novoj Topoli

Hrvatski "Agrokor" posredstvom svog preduzeća u Republici Srpskoj zainteresovan je za parcelu građevinskog zemljišta u "Agroindustrijskoj zoni" u Novoj Topoli kod Gradiške, na kojoj bi do maja naredne godine izgradio pogone i postrojenja za otkup i preradu povrća i voća.

Načelnik opštine Gradiška Nikola Kragulj rekao je da je lokalna vlast spremna da investitorima po najpovoljnijoj cijeni proda građevinsko zemljište, te da je to početak novog talasa investiranja u ovoj opštini.

"Riječ je o konkretnoj ponudi, gdje je `Agrokor` posredstvom svog preduzeća u Republici Srpskoj zatražio da u `Agrozoni` izradi postrojenja za otkup povrća i voća i zaposli pedesetak radnika", rekao je Kragulj.

Prema njihovim planovima, radiće se o otkupu oko 30.000 tona poljoprivrednih proizvoda, što indirektno upošljava veći broj ljudi širom Lijevče polja i Potkozarja, istakao je Kragulj.

"Agroindustrijska zona" u Novoj Topoli obuhvata površinu od 144 hektara i nalazi se u neposrednoj blizini novoizgrađenog autoputa i hrvatske granice.

Prvi potencijalni kupci građevinskog zemljišta u Agroindustrijskoj zoni u Novoj Topoli pojavili su se nakon završetka planske dokumentacije.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.