NavMenu

Jasna Porčić, urednica i voditeljica na TV1 - Pred kamerama od 16. godine

Izvor: eKapija Utorak, 31.07.2012. 13:51
Komentari
Podeli

Jasna Porčić, rođena Zeničanka, studentica Bosanskog jezika i književnosti, novo je lice TV1.

Večeras u Biznis bloku Dnevnika TV1 prvi put naći će se u ulozi urednice i voditeljice vijesti iz svijeta poslovanja, a uskoro gledateljima će prezentirati i vijesti iz zemlje i svijeta u Vijestima plus TV1.

Pred kamerama Jasna je od 16. godine, a svoja prva novinarska iskustva veže za TV Zenicu i muzičku emisiju koju je vodila pune četiri godine. Nakon toga, uslijedila je pauza od tri godine, međutim, novinarstvom se nije prestala baviti, angažujući se kao voditeljica mnogobrojnih manifestacija. U martu 2012. godine uslijedio je angažman na Face TV na kojoj je radila kao urednica i voditeljica Dnevnika.

Jasnini hobiji vezani su uz muziku. Pjevanje, sviranje i ples praktikuje u slobodno vrijeme, jer je u Zenici, pored redovne, završila i Srednju muzičku školu, a bila je i solistica u Omladinskom horu Zenica. O svom startu na TV1 Jasna kaže: "Svega sam četiri dana član tima TV1, ali moram priznati da sam se već uklopila u radnu atmesferu. Kolege su mi pomogle sa potrebnim informacijama i savjetima, a ostalo je do mene. Radujem se angažamnu u Informativnoj redakciji TV1. Prilika je to za nešto novo, a sticati nova iskustva uz uigran tim prava je privilegija".

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.