NavMenu

Nikad niže cijene zemljišta za izgradnju poslovnih objekata u Novom Travniku

Izvor: eKapija Utorak, 31.07.2012. 12:05
Komentari
Podeli

Općina Novi Travnik objavila je javne pozive za dodjelu zemljišta na četiri lokacije na kojima je predviđena izgradnja objekata poslovne i stambene namjene.

Načelnik općine Refik Lendo potvrdio je za eKapiju da je ova lokalnq zajednica nije imala značajnije rezultate kada je u pitanju dodjela neizgrađenog građevinskog zemljišta, a razlog je slab interes privrednika i loša ekonomska i finansijska situacija.

Investitori su se neformalno interesirali za pojedine lokacije, no konkretnih ponuda nije bilo. Ipak, uslovi pod kojima se potencijalnim kupcima nude parcele povoljniji su nego ikada, naglašava Lendo.

"Smanjili smo cijenu zemljišta u industrijsko-uslužnoj zoni Neobarje i ovaj put sam dosta optimističniji kada je u pitanju realizacija ovih javnih poziva. Iako općina ostvaruje male prihode dodjelom zemljišta, ovi projekti su značajni jer bi doprinijeli otvaranju gradilišta i novih radnih mjesta“, ističe Lendo.

Cijena zemljišta u industrijskoj zoni Neobarje pala je na 3,5 KM po metru kvadratnom. Predmet javnog konkursa je dodjela neizgrađenog građevinskog zemljišta površine oko 15.000 metara kvadratnih, gdje je planiranja izgradnja poslovnog objekta.

U skladu sa urbanističkim planom Novog Travnika do 2020. godine, na građevinskoj parceli površine 550 metara kvadratnih ulici fra Marijana Šunjića predviđena je izgradnja stabmeno-poslovnog objekta. Zgrada iste namjere, sa podrumom, prizemljem i tri sprata, treba se graditi u ulici Kalinska, na parceli površine 1.782 metara kvadratnih.

Također, na dodjelu je ponuđen parcela u ulici Hanumina, za poslovni objekat sa prizemljem i jednim spratom. Investitori imaju obavezu da o svom trošku izgradi nedostajuću mrežu infrastrukture (elektro, kanalizacija, vodovod, toplovod, PTT).

N.Voloder

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Građevina

Sokolac raspisao novi tender za višemilionske radove na izgradnji gradske kuće

Opština Sokolac je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji Gradske kuće, trga i spomen obilježja čija je vrijednost procijenjena na 4,7 mil KM bez PDV-a, ili oko 5,5 mil KM sa PDV-om. Kako se navodi rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izabranog izvođača u posao, a mjesto gradnje je ulica Cara Lazara bb. Dodaje se i da će javno otvaranje ponuda biti održano 10. maja do kada je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.