NavMenu

Prevent postao dio međunarodne razmjene studenata

Izvor: eKapija Srijeda, 25.07.2012. 11:07
Komentari
Podeli

Mladi portugalski inžinjer Francisco Soares upoznao se danas sa Preventovim proizvodnim pogonima gdje će u narednih šest sedmica obavljati praksu u okviru međunarodne razmjene studenata. S druge strane, to je otvorilo vrata za studenta iz Bosne i Hercegovine koji je dobio jednaku priliku da se upozna sa poslovanjem kompanija u nekoj od 85 država članica međunarodne nevladine studentske organizacije IAESTE.

Da bi jedan student iz Bosne i Hercegovine otišao na praksu u inostranstvo, IAESTE treba osigurati praksu za stranog studenta u jednoj od bh. firmi. Ove godine trinaest bh. studenata imaće plaćenu praksu u inostranstvu.

Ovo je prvi put da Francisco Soares boravi u Bosni i Hercegovini. Impresioniran je sistemom obrade kože u jednoj od najmodernijih kožara u regionu kao i drugim procesima proizvodnje autopresvlaka. „Sretan sam što sam dobio priliku raditi praksu u Bosni i Hercegovini i proširiti znanje učeći od eksperata u ovako velikoj kompaniji koja proizvodi presvlake za 15% automobila u Evropi“ rekao je ovaj mladi inžinjer iz Portugala. U narednom periodu Francisco će detaljnije upoznati sistem provjere kvaliteta koji prati visoke standarde automobilske industrije.

Prevent je najveći bh. izvoznik tri godine zaredom i dobitnik je nagrade DOBRO za korporativnu filantropiju. Korporativna politika ove komapnije njeguje standarde društvene odgovornosti posebno kada je u pitanju razvoj mladih.

"Drago nam je da smo podržali ovaj projekat i vjerujemo da će se bh. studenti vratiti naoružani novima znanjem, ali i energijom i hrabrošću neophodnom za dalji napredak ekonomije", izjavila je Aida Salkić, PR Prevent grupacije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.