NavMenu

Raspodjela UN-T dozvola za Austriju

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 23.07.2012. 12:55
Komentari
Podeli

Entitetska ministarstva prometa BiH zaprimila su UN-T dozvole za Austriju, kako bi ih dalje distribuirala prijevoznicima. Radi se o kontigentu UN-T dozvola za vozila EURO 5 standarda, koji je utvrđen na osnovu važećeg Protokola između BiH i Austrije, saopćila je VTK BiH.

Prema Obavještenju i Javnom pozivu Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, prijevoznici sa prostora Federacije BiH trebaju do 28.07.2012. godine podnijeti zahtjeve za raspodjelu ovih dozvola za III kvartal, u skladu sa važećom procedurom.

Prijevoznici sa prostora Repulike Srpske i Brčko Distrikta BiH, za ove dozvole podnose zahtjeve nadležnom organu, takođe u skladu sa propisanom procedurom.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.