NavMenu

U Tuzli otvorene nove, obnovljene ceste

Izvor: eKapija Petak, 20.07.2012. 15:15
Komentari
Podeli

Ministar u Vladi Federacije BiH, Enver Bijedić i Općinski načelnik, Jasmin Imamović, proglasili su danas otvorenim nove, obnovljene ceste, čija je rekonstrukcija finansirana iz sredstava GSM licenci odobrenih u 2012. godini. Radi se o tri putna pravca koji predstavljaju jedne od najvažnijih na području Tuzle, a doskora su bili u izuzetno lošem stanju.

Ukupna vrijednost realizovanih projekata iz sredstava GSM licenci u 2012. godini je 568.440,94 KM, uz napomenu da su i u 2011. godini realizovani značajni projekti iz istih sredstava, ukupne vrijednosti 490.475,77 KM.

Ukupno je do danas iz sredstava GSM licenci realizovano sredstava u visini od 1.058.916,71 KM Treba napomenuti da Općina Tuzla do 2011. godine nikada nije bila korisnik sredstava naplaćenih po osnovu GSM licence od telekom operatera na području Federacije BiH.

Tokom 2011. godine Općina Tuzla je kandidovala Vladi FBiH, odnosno Ministarstvu prometa i komunikacija četiri projekta u vrijednosti od 490.475,77 KM, koji su odobreni i uspješno realizovani u 2011. godini, a 2012. godine Općina Tuzla kandiduje još tri projekta za finansiranje iz sredstava naplaćenih po osnovu GSM licence i svi su odobreni i uspješno realizovani.

Načelnik Imamović zahvalio se premijeru Federacije BiH, Nerminu Nikšiću, ministru prometa i komunikacija u Vladi FBiH, Enveru Bijediću i Vladi Federacije BiH na odobrenim sredstvima, kao i svojim saradnicima za efikasnost i kvalitet u realizaciji dobijenih sredstava.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Industrija, Finansije, IT, Telekomunikacije

Neuspjeh velike njemačke investicije u BiH - Emka Bosnia u brojnim problemima

Kompanija Emka Bosnia najveća je firma u Goraždu i jedna od najvažnijih njemačkih investicija u Bosni i Hercegovini. No, dok investicije iz Njemačke u BiH uglavnom nižu uspjehe i predstavljaju primjer dobrog odnosa prema radnicima, ova kompanija u posljednje vrijeme ide malo drugačijim putem. Naime, firma je prošle godine poslovala s gubitkom od preko 9 mil KM, piše BiznisInfo.ba. Firma je imala ukupne prihode od oko 80 mil KM, što

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.