Izvor: eKapija | Petak, 20.07.2012.| 10:27
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Ranko Škrbić, ministar zdravlja RS - Bivši stipendista japanske Vlade

Ranko Škrbić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS, rođen je 1961. godine u Banjoj Luci. U Banjoj Luci je završio gimnaziju, a zatim medicinski fakultet prosječnom ocjenom 9.0. Završio je postdiplomske studije na Univerzitetu u Zagrebu, gdje je 1991. godine odbranio magistarsku tezu, a 1994. godine, na Univerzitetu u Beogradu, odbranio doktorsku disertaciju.

Kao stipendista Vlade Japana proveo je godinu dana na istraživačkom studiju na Sinsu Univerzitetu u Japanu, a zatim završava i specijalizaciju iz Kliničke farmakologije na Univerzitetu u Novom Sadu.

U više navrata je boravio na studijskim usavršavanjima u Londonu, Bristolu, Stokholmu i Barseloni. Zaposlen je na Medicinskom fakultetu u Banjoj Luci kao profesor farmakologije. Osnivač je Nacionalnog informativnog centra za lijekove Republike Srpske, te Instituta za zdravstveni menadžment.

Bio je i regionalni koordinator PHARE programa EU za reformu farmaceutskog sektora, te koordinator istog programa za reformu zdravstvenog sistema u BiH. Obavljao je ekspertske poslove iz oblasti farmacije i zdravstvene zaštite za Svjetsku banku, Svjetsku zdravstvenu organizaciju i UNICEF. Publikovao je nekoliko desetina naučnih radova u svjetskim i domaćim časopisima.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.