NavMenu

Tri nove hidroelektrane u općini Olovo

Izvor: Dnevni avaz Utorak, 11.07.2006. 10:59
Komentari
Podeli


U Ministarstvu za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Zeničko-dobojskog kantona 10.07.2006. godine su potpisana još tri koncesiona ugovora za izgradnju tri male hidroelektrane.
Ugovore su potpisali ministar Josip Martić i Drago Šalar, direktor privrednog društva "Elgrelor" Tuzla, za izgradnju i korištenje dvije male hidroelektrane "Petrovići" i "Čude" na rijeci Stupčanici u općini Olovo. Treći ugovor potpisan je s koncesionarom Arifom Hasićem, direktorom privrednog društva "Hara" Visoko, za izgradnju male hidroelektrane "Milinkovac" na rijeci Orlji u općini Olovo.
Odlukama Vlade koncesije su dodijeljene na period od 30 godina, a koncesionari su dužni u roku od dvije godine od potpisivanja ugovora izraditi glavni i izvedbeni projekt, pribaviti sve potrebne dozvole, kao i izgraditi objekte hidroelektrana i pustiti ih u rad.
Instalirana snaga male hidroelektrane "Petrovići" iznosi 1.698 kilovata s godišnjom proizvodnjom od 8,5 gigavat-sati električne energije. MHE "Čude" instalirane je snage 998 kilovata i godišnjom proizvodnjom od 5,89 gigavat-sati, a MHE "Milinkovac" je snage 471 kilovat i godišnje proizvodnje od 2,84 gigavat-sata. Ukupna ulaganja za sva tri objekta iznose oko 7,8 miliona KM.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.02.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Kako napreduje gradnja brze ceste Lašva - Nević Polje (VIDEO)

Na novom snimku iznad gradilišta brze ceste Lašva - Nević Polje prikazan je završetak još jednog mosta u Novoj Bili kod Viteza. Podsjećamo ugovor o izgradnji brze ceste Lašva - Nević Polje (LOT 5) potpisan je 26. aprila 2022. godine, a vrijednost ugovorenih radova je 74.904.570 KM. Izgradnja LOT-a 5 podrazumijeva izgradnju dijela brze ceste od petlje Vitez izlaz iz poslovne zone do petlje Nević Polje, a finansira se sredstvima iz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.