NavMenu

10. Mostar Blues Festival od 19. do 21. jula

Izvor: eKapija Srijeda, 18.07.2012. 13:54
Komentari
Podeli

Deseti po redu i s nestrpljenjem očekivan, ovogodišnji će Mostar Blues Festival biti održan u gradu na Neretvi od 19. do 21. jula na kojem će nastupiti glazbenici iz BiH, Hrvatske, SAD-a, Velike Britanije, Njemačke, Izraela i Turske. Prvoga dana, pored predizvođača, u Muzičkom centru Pavarotti (21 sat) nastupit će američki glazbenik Ray Bailey i njegov blues band. Nakon toga, publici će se predstaviti njemačko-izraelski band The Greenbaums.

U petak, 20. srpnja (21 sat), u Sportskom centru Kantarevac nastupit će Sahte Raki iz Turske, te Josipa Lisac iz Hrvatske, dok će dan kasnije na pozornicu Sportskog centra Kantarevac (21 sat) izaći hrvatski band Majke i britanski Dr. Feelgood.

Cijene u pretprodaji su: prvi dan 10 maraka, drugi i treći dan po 15 maraka, a cijena trodnevne festivalske ulaznice je 30 maraka. Cijena na dan koncerta za prvi dan je 10 maraka, a za drugi i treći dan 20 maraka.

Inače, Mostar Blues Festival je nastao 2003. godine, pridružujući se tako obilježavanju stote godišnjice priznavanja bluesa kao svjetski priznatog glazbenog pravca i jedini je festival bluesa u Bosni i Hercegovini.

Za proteklih devet godina, između ostalih, na Mostar Blues Festivalu su nastupili: Snowy White, Danny Shepard, Tito & Tarantula, Big Brother & The Holding Company, Ana Popović, Mike Del Ferro, Deborah Coleman, Innes Sibun, Midnight Train, Goran Bare i "Majke", Point Blank, Partibrejkers, Stop, Telephone Blues Band & Dado Topić, Zdenka Kovačiček, Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić, i mnogi drugi.

Stalni partneri MBF-a su Veleposlanstvo SAD-a u BiH, Federalno ministarstvo kulture i Grad Mostar.

F-AC ponosni sponzor

Značaj ove internacionalne kulturno-muzičke manifestacije, vjerovatno jedina ove vrste u BiH, te bez većeg dvoumljenja odlučio aktivno učestvovati i podržati MBF. Tako je i ove godine sponzor ovog sjajnog muzičkog događanja. Tokom cijelog održavanja Festivala, Ford Transit će udobno i sigurno prevoziti mnogobrojne učesnike i goste MFP. Na veselje svih posjetitelja, jedan će atraktivni aktuelan Fordov model biti izložen u Sportskom centru "Kantarevac" za cijelo vrijeme trajanja Festivala, navode iz F-Autocentra.

Spojeni uživanjem – i u muzici i kvaliteti kojih su i MBF i Ford odlični ambasadori, i F-AC i organizatori MBF-a od ovog jubilarnog, 10. Festivala očekuju mnoštvo izvrsne muzike, dobru zabavu i svakako projekat koji će Mostaru i Mostarcima biti razlog za ponos i nestrpljivo očekivanje slijedećeg MBF-a.

eKapija.ba/FENA

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Građevina

Sokolac raspisao novi tender za višemilionske radove na izgradnji gradske kuće

Opština Sokolac je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji Gradske kuće, trga i spomen obilježja čija je vrijednost procijenjena na 4,7 mil KM bez PDV-a, ili oko 5,5 mil KM sa PDV-om. Kako se navodi rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izabranog izvođača u posao, a mjesto gradnje je ulica Cara Lazara bb. Dodaje se i da će javno otvaranje ponuda biti održano 10. maja do kada je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.