NavMenu

Visina novog kreditnog aranžmana s MMF-om zavisi od kredibilnih politika entiteta

Izvor: eKapija Srijeda, 18.07.2012. 07:47
Komentari
Podeli

Zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH i ministar finansija i trezora dr Nikola Špirić primio je danas delegaciju Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) predvođenu šefom Misije MMF-a za BiH Kostasom Hristuom.

Na sastanku se govorilo o novom aranžmanu s MMF-om i uslovima koje bi vlasti u BiH trebale da ispune kako bi Odbor MMF-a krajem septembra mogao da odobrio novi program za BiH.

Ministar Špirić upoznao je predstavnike MMF-a sa mjerama koje su preduzete na nivou BiH, od ušteda u ovogodišnjem budžetu na osnovu smanjenja plata i drugih naknada, do zakonskih izmjena koje omogućavaju uštede, ali i fiskalnu stabilnost zemlje. Ministar finansija i trezora BiH podsjetio je da je usvojen i globalni fiskalni okvir za period 2013.-2015. godina, što će omogućiti i blagovremeno usvajanje budžeta institucija BiH za 2013. godinu.

Na sastanku je konstatovano da visina novog kreditnog aranžmana s MMF-om i dužina njegovog trajanja još nisu određeni jer to zavisi i od mogućnosti provođenja kredibilnih politika u entitetima.

Naglašeno je da će Fiskalni savjet BiH sutra održati sjednicu koja će biti posvećena novom aranžmanu s MMF-om.

Sastanku su prisustvovali i Amit Fridman, viši savjetnik izvršnog direktora MMF-a, te Milan Cuc, rezidentni predstavnik MMF-a u BiH.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.