NavMenu

Adnan Osmanagić, direktor RSG-a - Osnivač najslušanijeg radija

Izvor: eKapija Četvrtak, 19.07.2012. 14:05
Komentari
Podeli

Radio Stari Grad je prije 19 godina bila mala radio stanica osnovana u ratu, poput mnogih drugih. Međutim za razliku od ostalih, Radio Stari grad iz Sarajeva je odavno prevazišao lokalne okvire, postajući lider na tržištu BiH, pa i šire. Ovaj radio je toliko napredovao, da se već bez imalo zadrške, može nazvati jednim od najboljih bh. "brendova".

U Sarajevu, RSG je već postao institucija, za koji govore svi - od napoznatijih estradnjaka i ličnosti iz javnog života, pa sve do političara i biznismena.

Nesumnjivo najzaslužniji za takav uspjeh je vlasnik i menadžer RSG-a Adnan Osmanagić

"Radio Stari Grad sam osnovao u februaru 1993. godine. S obzirom da do rata na ovim prostorima radio nije funkcionirao kao biznis, postojala je potreba za adekvatnom edukacijom, posebno za poslove menadžera komercijalnih radio stanica. Od 1995. godine koristim svaku priliku za sticanjem znanja koja su neophodna za uspješno vođenje moderne komercijalne radio stanice. U 2002. godini u projektu Baltic media centra i superviziju BBC-evih predavača, postajem prvi ovlašteni predavač za radijske menadžere u BiH. Trenutno sam gostujući profesor na ASU, predmet-Suvremeni mediji", ističe Osmanagić.

Angažiran je u domaćim i međunarodnim medijskim udruženjima. Učestvovao je u osnivanju Asocijacije elektronskih medija BiH. Bio je predsjednik AEM-a četiri godine te predsjednik Skupštine šest godina. Dva mandata po dvije godine bio je predsjednik međunarodnog Udruženja privatnih radio stanica koje okuplja deset država regiona- SEENAP.

"Stečena znanja i iskustva iz drugih država su mi pomogla da RSG postane snažan medijski brend koji pokazuje da je radio kao biznis moguć na ovim prostorima", dodaje on.

Recept i tajna za pokretanje najuspješnije radio stanice BiH ne postoje, jer su samo slušaoci oni, koji na kraju odlučuju.

"Vjerovatno je najbliže istini poslovica koja kaže `Ako želite da imate englesku travu, onda treba da je redovno kosite barem stotinu godina`! Možda ne baš sto godina u slučaju RSG-a, ali jednako pažljivo i što je najvažnije redovno", naglašava Osmanagić.

Porodica je njegova najveća inspiracija, a izazov pomjeranje granica (ali ne državnih). Sretan je kada uz sebe obraduje i druge. Omiljeni brand mu je UEFA- LIGA PRVAKA.

eKapija.ba/StarMo

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.