Izvor: eKapija | Utorak, 17.07.2012.| 11:26
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Arnela Džaferbegović, najmlađi član Enterijer.ba tima - Grafička urednica sa samo 19 godina

(Foto: b)

Arnela Džaferbegović uspjela je da se sa samo 19 godina nađe u Enterijer.ba timu, gdje je postala najmlađi član.

Kao grafička podrška svemu što se objavljuje, kroz njene ruke dnevno prolazi na stotine fotografija i tekstova. Izuzetno hiperaktivna, energična i vrijedna, Arnela je dokaz da volja, želja i entuzijazam uvijek pobjeđuju i bivaju nagrađeni.

Još u srednjoj školi privukao je photoshop kroz koji je usavršavala svoj odnos prema grafici, a onda i grafičkom dizajnu, te je na taj način i dosegla nivo rada na kojem se trenutno nalazi.

Kao izvršni asistent za grafički i web dizajn Bela Vide i grafički urednik portala Enterijer.ba, njene dnevne obaveze obuhvataju update ovih web stranica, uz neizostavnu komunikaciju sa klijentima odnosno svakodnevnim posjetiocima Galerije.

Studira ekonomiju i već za sobom ima nekoliko godina iskustva u radu sa web i grafičkim dizajnom. Pobornik je stava da se isplaniranim vremenom može puno toga postići.

"S obzirom na to da sam vanredan student (DL) pri Ekonomskom fakultetu, to me oslobađa redovnih predavanja pa tako mogu ispuniti i ovu svoju stranu koju volim, a to je grafički dizajn“, kaže ona u intervju za Enterijer.ba.

Najzanimljivija oblast dizajna za nju su fotografija, njeno uređenje i svi oni detalji koji su vidljivi ili samo provučeni. Uz to, neizostavni dio je uređenja samog enterijera kao baze galerije Bela Vida.

Za sebe kaže da je osoba otvorenog uma koja voli da uči i koju privlače noviteti.

"Arhitekte su mi otvorile vrata u novi svijet ideja, i često pomislim da se usavršim i na polju arhitekture", ističe ona.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.