Izvor: Poslovni dnevnik | Ponedjeljak, 16.07.2012.| 12:12
Izdvojite članak Odštampajte vijest

SAP osjetno povećao prihode od softvera

Najveći proizvođač poslovnog softvera u svijetu, njemački SAP izvijestio je u četvrtak da su mu prihodi od softvera porasli u drugom tromjesečju za 19 posto kada se prilagode kretanju valutnih tečajeva, što je blizu gornje razine ciljanog raspona.

SAP je izvijestio da su mu prihodi od softvera mjereno međunarodnim standardima financijskog izvješćivanja (MSFI) porasli na 1,06 milijardi eura, pokazuju preliminarni rezultati. Kompanija je predviđala rast od 15 do 20 posto iskazano u nepromijenjenih valutnim tečajevima. Tromjesečna operativna dobit prije posebnih stavki porasla je za 15 posto na 1,17 milijardi eura, što je više nego što su u prosjeku predviđali analitičari, prenosi Hina.

"Rezultati su mnogo bolji no što je tržište u zadnje vrijeme naviklo očekivati", rekao je jedna trgovac dionicama. "Vrlo zvučan niz podataka s obzirom na makroekonomsku neizvjesnost i slabe rezultate pojedinih konkurenata", rekao je analitičar DZ Banka Oliver Finger. U posljednje su vrijeme učestale naznake da je drugo tromjesečje bilo slabo za tehnološki sektor. Tako su američke softverske tvrtke Qlik Technologies i Informatica Corp., kao i indijski Infosys objavili procjene niže od tržišnih prognoza. Očekuje se da će SAP objaviti detaljnije rezultate i dati prognozu za cijelu godinu 24. srpnja.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.