NavMenu

SAP osjetno povećao prihode od softvera

Izvor: Poslovni dnevnik Ponedjeljak, 16.07.2012. 12:12
Komentari
Podeli

Najveći proizvođač poslovnog softvera u svijetu, njemački SAP izvijestio je u četvrtak da su mu prihodi od softvera porasli u drugom tromjesečju za 19 posto kada se prilagode kretanju valutnih tečajeva, što je blizu gornje razine ciljanog raspona.

SAP je izvijestio da su mu prihodi od softvera mjereno međunarodnim standardima financijskog izvješćivanja (MSFI) porasli na 1,06 milijardi eura, pokazuju preliminarni rezultati. Kompanija je predviđala rast od 15 do 20 posto iskazano u nepromijenjenih valutnim tečajevima. Tromjesečna operativna dobit prije posebnih stavki porasla je za 15 posto na 1,17 milijardi eura, što je više nego što su u prosjeku predviđali analitičari, prenosi Hina.

"Rezultati su mnogo bolji no što je tržište u zadnje vrijeme naviklo očekivati", rekao je jedna trgovac dionicama. "Vrlo zvučan niz podataka s obzirom na makroekonomsku neizvjesnost i slabe rezultate pojedinih konkurenata", rekao je analitičar DZ Banka Oliver Finger. U posljednje su vrijeme učestale naznake da je drugo tromjesečje bilo slabo za tehnološki sektor. Tako su američke softverske tvrtke Qlik Technologies i Informatica Corp., kao i indijski Infosys objavili procjene niže od tržišnih prognoza. Očekuje se da će SAP objaviti detaljnije rezultate i dati prognozu za cijelu godinu 24. srpnja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.