NavMenu

RMC Dr. Safet Mujić: Još nisu osigurana sva sredstva za završetak radova na novoj bolnici

Izvor: Dnevni list Petak, 13.07.2012. 08:20
Komentari
Podeli

Završetak radova na izgradnji nove bolnice za pedijatriju, ginekologiju i neonatologiju, u sklopu Regionalnog medicinskog centra “Dr. Safet Mujić”, iako je planiran za 18 mjeseci od početka radova, još uvijek je neizvjestan zbog nezaokruženog financijskog stanja. Za ovo proteklo vrijeme koliko traju radovi nisu se uspjela pronaći potrebna preostala sredstva, iako je to bio plan Uprave Regionalnog medicinskog centra “Dr. Safet Mujić” kada su započeli isti, piše Dnevni list.

Naime, radovi se financiraju iz kreditnih sredstava Saudijskog fonda za razvoj, koji je u Bosni i Hercegovini pokrenuo projekt “Dovršenje i opremanje četiri bolnice u FBiH”. Ukupan iznos kredita koji je namijenjen za moderniziranje zdravstvenih ustanova u FBiH iznosi 25 milijuna američkih dolara, od čega za izgradnju novog porodilišta u Mostaru ide 3,5 milijuna dolara. No, to nije dovoljno da se u potpunosti pokriju troškovi izgradnje. Podsjetimo, vrijednost radova na spomenutoj zgradi se procjenjuje na oko sedam milijuna maraka. U Regionalnom medicinskom centru “Dr. Safet Mujić” su položili nade u nadležno ministarstvo u HNŽ-u i Zavod za javno zdravstvo HNŽ-a, kada je u pitanju osiguravanje potrebnih sredstva za završetak bolnice.

"Činjenica je da nam sredstva s kojima raspolažemo neće biti dovoljna za pokrivanje svih troškova. Koliko je točno još potrebno, nisam siguran, jer je potrebno napraviti financijsko izvješće kako bismo bili u potpunosti sigurni. Planiramo obratiti se nadležnom ministarstvu i Zavodu za javno zdravstvo HNŽ-a za pomoć", kazao je ravnatelj RMC-a “Dr. Safet Mujić” Zlatko Guzin, pri tom naglasivši kako radovi ipak napreduju. Moram priznati da vrućine dosta usporavaju normalan tijek radova. No, završena je konstruktivna gradnja, sada su u tijeku zanatski radovi. Ipak, kada uzmemo u obzir kakve su vrućine, radovi napreduju, naglasio je Guzin.

Vrlo je vjerojatno da radovi neće moći biti okončani u unaprijed planiranom terminu te da će biti potrebno prolongirati završetak izgradnje. Kako ističe Guzin, zgrada bi ipak trebala biti završena do siječnja-veljače iduće godine. Naravno, ako se osiguraju potrebna sredstava.

Nova bolnica se gradi na lokaciji između RMC-a Dr. Safet Mujić i Doma za djecu bez roditeljske skrbi Egipatsko selo, površine od oko pet i pol tisuća metara četvornih, a projektom je predviđena izgradnja objekta s prizemljem i dva kata i bit će opremljen najnovijom i najsuvremenijom opremom.
Izgradnjom ove zgrade biti će puno kvalitetniji uvjeti liječenja djece i majki te će odličnu medicinsku skrb moći dobiti na jednom mjestu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.