Izvor: Dnevni avaz | Četvrtak, 13.07.2006.| 16:28
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Nijaz Hastor najmenadžer jugoistočne Evrope i dijaspore

-

(Foto: b)


U zlatnom salonu "Avaz Biznis Centra" 06.07.2006. godine održana je 12. tradicionalna dodjela prestižne nagrade najuspješnijim menadžerima iz BiH i jugoistočne Evrope za 2006. godinu. Generalni direktor direkcije za izbor menadžera godine iz Zenice Pane Škrbić istakao je da je cilj projekta da se nagrade najzaslužniji pojedinci i kompanije u oblasti biznisa.

Nijazu Hastoru pripala je titula najmenadžera jugoistočne Evrope i dijaspore (za kompanije i poslove širom svijeta – 22 privrednih subjekata).

Mijo Kruno Brajković (Aluminij Mostar) proglašen je najmenadžerom za novi milenij, a pripalo mu je i priznanje za zaštitu okoliša i životne sredine.

Specijalna priznanja

Među pet lidera, najmenadžera jugoistočne Evrope, su Veselin Jevrosimović iz Srbije, za vlastiti brend računara kompanije (ComTrade Group), Tomislav Antunović iz Hrvatske (za trgovinu i hotelijerstvo) i Željko Mitrović (za video i filmsku produkciju PINK MEDIA group).

Dobitnik specijalnog priznanja za najveću spoljnotrgovinsku razmjenu je ambasador Hrvatske Josip Vrbošić, a ambasador Italije Alesandro Falavolita (Alessandro Fallavollita) primio je ovu nagradu u ime svoje domovine sa kojom BiH ima pozitivan spoljnotrgovinski bilans.

Specijalno priznanje iz oblasti kulture dobio je zamjenik premijera FBiH i ministar za kulturu i sport Gavrilo Grahovac.

Gradonačelnik Skoplja i vlasnik Holdinga u Beču i Rusiji Tihomir Kostovski i predsjednik Obrtničke komore Slovenije i načelnik Općine Sežana Miroslav Klun dobitnici su priznanja za uspješno obavljanje funkcija i vlastiti biznis.

Za oblast informiranja priznanja su primili Adnan Osmanagić (Radio Stari Grad) i Jovo Stanišić (Pink BiH). Najviše priznanje i kristalna pozlaćena statua dodjeljena su Niki Bakoviću (Lesnina Livno) i Peji Nišandžiću (Nipex Tuzla)

Nagrade za srednji biznis

Dobitnici najviših priznanja u srednjem biznisu su Safet Delibegović (Metalotehna Tuzla) i Ante Pavković (Šišović Posušje). Lideri u srednjem biznisu BiH su Adnan Čaušević (Standard Sarajevo) i Enver Bećirović (Prominvest Konjic). Najviša priznanja Menadžer 2006. jugoistočne Evrope dodjeljena su Miloradu Janjetoviću (Tamaris company Banja Luka, hortikultura), Mirko Grbešić (Mepas Široki Brijeg), Mensud Bašić (podvig godine - BH Pošta), Zlatan Luburić (Croatia osiguranje), Milenko Bašić (Lager Posušje), Živko Mukaetov (Alkaloid Skoplje) i Hilmo Bjelopoljak (Cementna industrija Kakanj).

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.