NavMenu

Priznanje Euromoney magazine: Raiffeisen banka ponovo proglašena najboljom u BiH

Izvor: eKapija Utorak, 10.07.2012. 15:29
Komentari
Podeli

Raiffeisen banka proglašena je najboljom bankom u Bosni i Hercegovini. Prestižno priznanje "Najbolja banka" dodijeljeno joj je od strane renomiranog britanskog finansijskog magazina Euromoney, na ceremoniji u Londonu.

"Euromoney je treće priznanje koje je Raiffeisen banka dobila u izuzetno kratkom vremenskom periodu što je realan pokazatelj uspješnosti naše poslovne strategije kako kroz godine koje su iza nas tako i u uslovima kakve trenutno imamo na tržištu. Našeg uspjeha ne bi bilo da nemamo povjerenje klijenata zasnovano na našem strogom pristupu kvalitetu proizvoda i usluga koje nudimo", izjavio je Michael Mueller, direktor Raiffeisen banke.

Podsjećamo, Raiffeisen banka je u samo nekoliko dana, pored ovog izuzetno važnog međunarodnog priznanja, dobila i prestižna domaća priznanja "Zlatni BAM" za iznos ukupne aktive, iznos dioničkog kapitala i iznos ukupnog kapitala te "Kristalnu prizmu" za najbolju banku u BiH.

(Michael Mueller)

Također, Raiffeisen banka bila je dobitnik ovakvih priznanja i u proteklim godinama kada su uslovi poslovanja bili znatno povoljniji. Činjenica da se održao kontinuitet uspješnog poslovanja potvrđuje da je Raiffeisen banka spremna odgovoriti na sve izazove koje donose tržišne prilike.

Euromoney je na pomenutoj ceremoniji, također, predstavnicima Raiffeisen Bank International AG (RBI) uručio priznanje "Najbolja banka u Srednjoj i Istočnoj Evropi".

"Ovo priznanje, sedmo u nizu, potvrđuje ne samo našu vodeću poziciju u Srednjoj i Istočnoj Evropi već i našu održivu uspješnost. RBI je nakon izlaska na berzu 2005. godine svaki kvartal narednih godina završila sa značajnim profitom iako ekonomsko okruženje nije uvijek bilo povoljno. Očekujemo da će nedavno završena akvizicija Polbanke u Poljskoj dodatno ojačati našu odličnu poziciju u Srednjoj i Istočnoj Evropi" rekao je Herbert Stepic, predsjednik Uprave RBI-a.

Euromoney je jedan od vodećih svjetskih mjesečnih časopisa za globalna tržišta bankarstva, finansija i kapitala. Njegova "Priznanja za izvrsne rezultate" se više od 20 godina dodjeljuju finansijskim institucijama koje najbolje posluju na svakom značajnom finansijskom tržištu i proizvodnom sektoru kao i vodećim bankama u preko 100 zemalja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Finansije

Vrhovni sud RS presudio u milionskom sporu Bitminera i Unicredit banke

Vrhovni sud Republike Srpske odbio je reviziju kompanije Bitminer Factory iz Gradiške i potvrdio presudu Višeg privrednog suda kojom je Unicredit banka Banjaluka oslobođena plaćanja 256 mil KM odštete zbog gašenja njihovog poslovnog računa, potvrđeno je za portal Capital. Kako je rečeno u ovom sudu, revizija koju je podnio Bitminer je odbijena kao neosnovana, te je potvrđena ranija presuda koja je preinačila prvostepenu odluku iz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.