NavMenu

Swisslion proizvodnju jaffa keksa iz Siska seli u Trebinje

Izvor: seebiz.eu Utorak, 10.07.2012. 10:41
Komentari
Podeli

Tvrtka Swisslion, u vlasništvu srbijanskog biznismena Rodoljuba Draškovića, brata političara Vuka Draškovića, ugasila je proizvodnju jaffa keksa u Sisku. Tvrtka će ubuduće jaffa kekse proizvoditi u svojoj tvornici u Trebinju, jer, kako obrazlaže direktor sisačke tvornice jaffa keksa, Igor Lovreković, odluku je Uprava koncerna donijela zbog ulaska Hrvatske u EU i carina koje će Hrvatska morati plaćati zemljama Cefte, koje su pretežiti kupci jaffa keksa proizvedenih u Sisku, javlja Jutarnji.hr.

"Naš najveći kupac je BiH i od 1. srpnja 2013. godine zbog novih nameta mi više ne bi bili konkurentni. Zato se proizvodnja seli u Trebinje", kaže Lovreković. Zbog toga je otkaze dobilo 12 zapsolenika tvornice jaffa keksa u Sisku koji su bili zaposleni na određeno vrijeme, a na poslu će ostati 11 stalno zaposlenih koji će tijekom ljeta tvornicu u Sisku prenamijeniti za proizvodnju tekućeg eurokrema, dječje hrane, smokija i sličnog.

"Kako sada stvari stoje, s novom proizvodnjom u Sisku počet ćemo do kraja ove ili najkasnije početkom iduće godine", rekao je Lovreković.

Inače, jaffa keksi u Sisku počeli su se proizvoditi u tvrtki Euro Food Markt u vlasništvu Elmira Klaića 2006. godine. Nakon dvije godine rada, 2008. godine tvornicu je kupio švicarski Swisslion, u vlasništvu Rodoljuba Draškovića za 20 milijuna eura. Odlaskom proizvodnje jaffa keksa iz Siska, nastavlja se deindustrijalizacija grada koji je prije četvrt stoljeća bio gotovo najjači industrijski grad u Hrvatskoj.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.