NavMenu

Jednostavna priprema delikatesa uz Kyocerine keramičke noževe

Izvor: eKapija Petak, 06.07.2012. 11:12
Komentari
Podeli

Sočno voće i hrskava salata odlična su hrana za najtoplije doba godine, kada je potreba za osvježujućim vitaminima posebno velika. Tada je i najveća ponuda svježe hrane od koje je moguće brzo prirediti slasne obroke. Zelena salata, klasična salata s tjesteninama i povrćem ili voćna salata – uvijek izvrsno i brzo pripremljeno. Za vrijeme piknika popularne su i kao prilozi i kao osvježavajući deserti. Za pripremu lake hrane osobito su prikladni Kyocerini keramički noževi jer keramičke oštrice omogućuju jednostavno i vrlo precizno rezanje.

Sunčana poslijepodneva i tople ljetne večeri mame na opuštena roštiljanja s prijateljima i porodicom. Kyocera, kompanija specijalizirana za keramičke noževe, nudi širok izbor praktičnih kuhinjskih noževa za brzu i jednostavnu pripremu salata na zabavama uz roštilj. Ta neizostavna kuhinjska pomagala za pripremu raznih salatnih majstorija uključuju noževe, sjekače i guljače s izvanredno oštrim keramičkim oštricama za rezanje bez napora. I najzahtjevnije rezanje praktično je zahvaljujući ergonomskim drškama i začuđujuće maloj težini Kyocerinih keramičkih oštrica. Nakon upotrebe oštrice se jednostavno sapiru vodom jer nema opasnosti od hrđanja. Visokokvalitetne Kyocerine oštrice, izrađene od cirkonijeve keramike otporne na koroziju, zadržavaju vrlo dugo izvanrednu oštrinu.

Praktična kućna pomagala za guljenje, rezanje i ribanje na ploške Kyocerin nož Santoku idealan za precizno rezanje pravi je svestrani kuhinjski pomoćnik. Približno 14 centimetara duga i 3 centimetra široka oštrica idealna je za rezanje povrća. Zbog izvanredne oštrine hrana se za vrijeme rezanja ne gnječi i ne lijepi za oštricu. Moguće je izuzetno tanko rezanje čak i rajčice. Nož Santoku pravi je alat čak i za one koji žele pripremiti nešto više od samog povrća: odličan je i za pripremu ribe i mesa bez kostiju.

Kyocerin guljač preporučuje se za čišćenje povrća kao što je mrkva, krastavac, tikvice, rotkvica i slično. Kada je potrebno precizno ribanje na ploške, preporučljivo je koristiti Kyocerin ribež: s 8-centimetarskom obostranom oštricom to kuhinjsko pomagalo idealno je za pripremu povrća i voća. Njegova su posebnost vrlo glatke i ravnomjerne ploške – za salate, sendviče i dekoraciju.

Kyocerin nož Santoku FK140 i guljač CP-10N kompanija Xenon forte prodaje u setu pod nazivom BLISTERSET po cijeni od 78,00 KM + pdv. Set je dostupan u plavoj, žutoj , narandžastoj i zelenoj boji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.