Izvor: eKapija | Petak, 06.07.2012.| 08:29
Izdvojite članak Odštampajte vijest

"Prvi faktor" proslavio šestu godišnjicu firme: "Potraživanja smo pretvorili u novac i nastavit ćemo"

(Foto: b)

Firma Prvi faktor d.o.o., prva bosansko-hercegovačka firma specijalizovana za poslove domaćeg i međunarodnog faktoringa, sinoć je obilježila šest godina poslovanja. Svečanost je upriličena u novim poslovnim prostorijama u Avaz Twist Tower-u uz prisustvo brojnih zvanica, poslovnih partnera, klijenata i članova Uprave Grupacije Prvi faktor iz Slovenije, Hrvatske i Srbije.

Direktor Prvog faktora, Đenan Bogdanić je istakao da su veoma zadovoljni poslovnim rezultatima iz 2011 godine. Poslovni rezultat za šest mjeseci 2012. godine pokazuje da napori uloženi u prezentaciju i približavanje faktoringa poslovnim subjektima u Bosni i Hercegovini daju dobre rezultate.

"Uz dobre poslovne izvještaje došlo je i do sve većeg prepoznavanja vrijednosti faktoringa od sve više bosansko-hercegovačkih preduzeća. Veći otkupi potraživanja, povećanje operativne profitabilnsti, disperzija rizika i stalna saradnja sa postojećim i potencijalnim klijentima, čine samo neke promjene u odnosu na prethodne godine. PRVI FAKTOR Sarajevo je pokazao u prethodnom periodu da može biti siguran i pouzdan poslovni partner velikim i srednjim kompanijama u rješavanju problema tekuće likvidnosti. Procedure rada su jednostavne i potraživanja se mogu pretvoriti u novac u roku od 24 sata."

Bogdanić je istakao i činjenicu da sve veći broj kompanija u Bosni i Hercegovini uzima faktoring kao mogućnost pribavljanja novca pored dobro poznatih kreditnih zaduženja.

Grupacija Prvi faktor posluje u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini. Sa poslovnim jedinicama u Mostaru i Banja Luci, Prvi faktor Sarajevo je u poziciji da poslovnim subjektima širom Bosne i Hecegovine brzo i efikasno pruža uslugu otkupa potraživanja, što kao krajnji rezultat ima pozitivne efekte na likvidnost korisnika usluga faktoringa.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.