Izvor: eKapija | Utorak, 03.07.2012.| 09:29
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Džavid Aličić, načelnik Općine Doboj Jug - Funkcija preuzeta u jeku ekonomske krize

(Foto: b)

Džavid Aličić je rođen 01. 01. 1969. godine u Matuzićima. Poslije završene srednje škole upisuje Mašinski fakultet u Banja Luci, gdje ga rat prekida na drugoj godini studija. Nakon okončanja rata nastavlja studije na Mašinskom fakultetu u Zenici, te stiče zvanje diplomiranog inžinjera.

Aličić je u prilično nezgodnom momentu preuzeo funkciju načelnika Općine Doboj Jug, u periodu javljanje svjetske ekonomske krize. Prije ovoga mandata, radio je kao direktor Tvornice alata u Bugojnu, te firme Trend-tex u Doboj Jugu koja upošljava 110 radnika. Bio je i predsjednik je Udruženja privrednika Općine Doboj Jug, predsjednik SDA Doboj Jug i poslanik u Skupštini ZE-DO kantona u dva mandata. Ranije je obnašao funkcije Predsjedavajućeg O.V.Doboj Jug, vijećnika u O.V. Doboj Jug, predsjednika UO OŠ 21 mart Matuzići, člana UO Univerziteta u Zenici i člana UO JZU Poliklinika Doboj Jug.

Polaznik je postdiplomskog studija Mašinskog fakulteta u Zenici. Aktivno govori engleski i pasivno švedski jezik.

Oženjen je i otac kćerke Sukejne. Voljom građana na lokalnim izborima 5.10.2008. godine dobio je povjerenje za načelnika Općine Doboj Jug u narednom mandatnom periodu.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.