NavMenu

Regulisan ulaz i izlaz na magistralni put M-14: Kreće izgradnja raskrnice u Poslovnoj zoni Pilana

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 02.07.2012. 13:39
Komentari
Podeli

Radovi u Poslovnoj zoni Pilana već duže vrijeme imaju svoj kontinuitet. Grade se hale za proizvodnju, prodaju, radi se na izgradnji fekalne kanalizacije i proširenju gradske vodovodne mreže, elektrifikaciji, obezbjeđivanju uslova za telefoniju, internet, ali radi se i na izgradnji saobraćajnica.

Ugovor za izgradnju raskrsnice u Poslovnoj zoni, na magistralnom putu M-14, danas je načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović potpisao s direktorom firme "KOV-GRAD" d.o.o. Bužim Safetom Kovačevićem.

Time će biti riješen jedan od većih problema u izgradnji Pilane, regulisan ulaz i izlaz na magistralni put M-14 Bosanski Novi – Bihać, koji prolazi kroz Bosansku Krupu, što je zapravo i osnova cijele priče. Uskoro, kada se budu otvorili prvi objekti, moći će se na siguran i jednostavan način doći do njih, navode iz općine.

Općina Bosanska Krupa za ovaj projekt iz svog budžeta je obezbijedila 92.499.29 KM. Od uvođenja u posao od strane nadzora, trebaće 20 radnih dana za završetak moderne raskrsnice.

Podsjetimo na činjenicu da bi krajem ljeta, odnosno početkom jeseni ove godine prvi objekti u poslovnoj zoni "Pilana" trebali započeti sa radom. Trenutno se vrši adaptacija, sanacija, regulacija i gradnja na preko 14 000 kvadratnih metara. Za sada je u Poslovnoj zoni Pilana zemljište kupilo 12 privrednih subjekata koji se nalaze u različitim fazama, od prikupljanja potrebne dokumentacije, preko uređenja zemljišta do već otpočete gradnje.

Ove godine na području "Pilane" se očekuje oko 16 hiljada kvadratnih metara gotovih i zatvorenih objekata koji će biti spremni da prime radnike i da se u tim objektima obavljaju djelatnosti koje su investitori planirali.

Otvaranjem Pilane, posao bi trebalo već krajem godine dobiti 100-njak ljudi, a u naredne 2-3 godine očekuje se otvaranje oko 500 novih radnih mjesta. To će, naravno, u značajnoj mjeri utjecati na ekonomsku moć građana Bosanske Krupe, podići nivo zadovoljstva, odnosno stvoriti bolje uslove za život, što je i krajnji cilj.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.