NavMenu

Interventni fond 2012.: Novi ciklus donacija za najbolje poduzetničke ideje nezaposlenih žena

Izvor: eKapija Subota, 30.06.2012. 08:27
Komentari
Podeli

U okviru inicijative Interventni fond za žensko poduzetništvo u subotu, 30.06.2012. godine u dnevnim novinama i na web portalima Udruženje INFOHOUSE i Fondacija CURE objavljuju javni poziv nezaposlenim žanama za jednokratnu novčanu pomoć. Sredstva će biti dodijeljena kao podrška odabranim, najboljim, poslovnim idejama nezaposlenih žena iz Bosne i Hercegovine, na ime nabavke sredstava za rad, opreme, repromaterijala i sl., kao i za obrtna sredstva.

Sve zainteresirane žene od 30.06.2012. do 31.07.2012. moći će preuzeti zahtjev za apliciranje na web stranici www.infohouse.ba, www.101razlog.ba i www.fondacijacure.org, kao i u kancelarijama Udruženja INFOHOUSE na adresi Zagrebačka 18, Sarajevo i Fondacije CURE, na adresi Dolina 1, Sarajevo .

Početna finansijska sredstva Interventnog fonda za žensko poduzetništvo u iznosu od 10.000 EUR (19558,30 KM) osigurala je Sparkasse Bank. Fondacij Cure ovom prilikom poziva i druge poslodavce/kinje da podrže ovu inicijativu i daju doprinos uplatom finansijskih sredstava u minimalnom iznosu od 40,00 KM uplatom na ŽIRO RAČUN 161 000 005 277 00 48 (RAIFFEISEN BANK) na IME FONDACIJE CURE - ZA INTERVENTNI FOND ZA ŽENSKO PODUZETNIŠTVO.

Misija OSCE-a u BiH pružit će organizacijsku podršku razvoju Interventnog fonda i zajedno sa INFOHOUSE i CURAMA u septembru organizirati donatorsku večeru na koju će biti pozvane eminentne bh. ličnosti.

Podsjetimo, INFOHOUSE i Fondacija CURE pokrenule su inicijativu za formiranje Interventnog Fonda za žensko poduzetništvo 2011. godine kao pilot projekat s ciljem da se finansiraju najbolji projekti žena namijenjenih njihovom samozapošljavanju pod sloganom "Nećemo karanfil, hoćemo posao!" U toj godini neposredno je novčano podržano 6 poduzetničkih ideja iz različitih gradova i privrednih djelatnosti, a Udruženje INFOHOUSE i Fondacija CURE uspjeli su naknadno osigurati donaciju u vidu repromaterijala za još tri ideje pristigle na javni poziv.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.