NavMenu

Igor Todorovac, direktor programa televizije Hayat - Zanat brusio na američkom ABC-u

Izvor: eKapija Petak, 29.06.2012. 08:50
Komentari
Podeli

Od maja 2011. godine Igor Todorovac je direktor programa Hayat TV-a. Prije toga bio je urednik zabavnog programa. Svoju kreativnost iskazao je montažom priloga i emisija, s obzirom na to da je jedna od njegovih sfera interesovanja grafički dizajn, odnosno vizuelni identitet. Njegova velika ljubav je i posao DJ-a. Svoje prvo novinarsko iskustvo Igor je kao 16-ogodišnjak stekao na lokalnoj radiostanici "Radio Balkan" u Banjoj Luci.

Prvobitno je radio kao voditelj, a kasnije i kao muzički urednik. Nakon "Radija Balkan" posao voditelja i muzičkog urednika nastavlja na radiju "Nes". Od januara 2000. godine voditelj je na Alternativnoj televiziji. Od marta iste godine uređuje i vodi najgledaniju zabavnu emisiju ATV-a "Nedjeljom". Igor je sedam godina uređivao zabavni program ATV-a. Emisije "VJ Time", "Subotom uz Doncafe", "Tačno u podne", "Prijepodnevni program" plod su rada Redakcije zabavnog programa.

Pohađao je razne kurseve iz oblasti novinarstva u organizaciji BBC škole, "Fridrih Ebert Schtifunga", IREX PRO MEDIA-e, a kao posebno iskustvo ističe "Internship" u New Yorku na nacionalnoj TV-stanici ABC, gdje je stekao neprocjenjivo iskustvo. Bio je i član nevladine organizacije OKC, gdje je radio na programu "Nenasilnog i neverbalnog komuniciranja". Od septembra 2005. godine osim angažmana na ATV-u radi i na radiostanici "Hard Rock Radio", uz obrazloženje da mu nedostaje njegova prva ljubav – muzika.

Hard Rock Radio posluje u okviru agencije "Front Stage", gdje je Igor, također, bio angažovan kao organizator festivala "Mjesec muzike", na kojem su u Banjoj Luci nastupili Josipa Lisac, Natali Dizdar, "Neverne bebe", "Bajaga i instruktori", "Partibrejkersi", "Van Gogh"... U okviru spomenute agencije Igor je radio i na kreativnom osmišljavanju dočeka Nove godine na Trgu krajine u Banjoj Luci. Često je bio angažovan i kao voditelj raznih manifestacija, uključujući i doček Nove godine, izbor za Miss RS-a, izbor top-modela BiH i mnogih drugih.

Igor je 2006. godine diplomirao komunikologiju na Komunikološkom fakultetu u Banjoj Luci, a obrazovanje je nastavio u Sarajevu, gdje trenutno pohađa magistarski gender studij na Centru za interdisciplinarne postdiplomske studije.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.