NavMenu

Radnici "Park"-a čiste obale Miljacke

Izvor: eKapija Srijeda, 27.06.2012. 13:49
Komentari
Podeli

Rezultati angažmana osoba zaposlenih preko projekta Gradske uprave "Posao za sve" u okviru kojeg je preduzeće "Park" od 20. juna ove godine angažovalo 60 radnika sa evidencije za nezaposlene već su vidljivi na terenu. Čišćenje zapuštenih zelenih površina na području Kantona Sarajevo i to onih koje nisu obuhvaćene redovnim Programom održavanja uveliko je počelo, a jučer i danas, između ostalog, se radi na čišćenju samoniklog rastinja, trave i korova sa kamenih zidova i obala Miljacke i to na potezu, uzvodno, od Skenderije do Drvenije. Osim toga radnici angažovani putem ovog projekta ovih dana čiste, prikupljaju i odvoze samoniklo rastinje i sa zidova uz Koševski potok od Alipašine džamije do mjesta gdje se ovaj potok ulijeva u Miljacku.

Projekat "Posao za sve" koji se realizuje uz finansijsku podršku Gradske uprave, omogućio je dvomjesečni rad 60 ljudi koji do tada nisu bili zaposleni, a koji svojim radom daju značajan doprinos na uređenju zapuštenih površina na području cijelog Kantona. Značaj ovakvih projekata, osim pomoći nezaposlenim osobama, jeste i taj što omogućava preduzeću "Park" da usljed nedostatka finansijskih sredstava premosti potrebu za radnom snagom kao bi očistili i uredi i zapuštene i neuređene površine na području cijelog grada i to posebno u toku turističke sezone i u vrijeme održavanja brojnih kulturnih festivala i manifestacija.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.