NavMenu

Cinema City: Filmska završnica serije "Larin izbor: Izgubljeni princ" i nastavak hit horora "Pirahna 3DD"

Izvor: eKapija Srijeda, 27.06.2012. 08:45
Komentari
Podeli

Multiplex Cinema City u novoj filmskoj sedmici nastavlja održavanje mjeseca ženskih naslova sa premijerom filmske završnice regionalne hit TV serije "Larin izbor: izgubljeni princ", za mlađe generacije gledatelja na repertoar donosi nastavak hit horora "Pirahna 3DD" te najavljuje početak pretprodaje ulaznica za Svjetsku premijeru najočekivanijeg animiranog filma 2012.godine "Ledeno doba 4: Zemlja se trese".

Program Cinema City od 28. juna predvodi avanturistička drama "Larin izbor: izgubljeni princ". U pitanju je filmska završnica prve sezone megauspješne serije `Larin izbor` koja je osvojila publiku, a posebno pripadnice ljepšeg spola kako u regionu tako i u našoj zemlji, a veliki odaziv očekuje se i u kinima koji donose pravu ljetnu poslasticu, filmski spektakl koji se direktno nastavlja na događaje iz prve sezone serije te donosi odgovore na brojna dugoočekivana pitanja. O popularnosti TV Serije u susjednoj Hrvatskoj govori i podatak da je uz posljednju epizodu prve sezone u Hrvatskoj bilo je više od 940 000 gledatelja. Spektakl rediteljski potpisuje autor TV serije Tomislav Rukavina, u naslovim ulogama gledamo dobro poznate zvijezde Doris Pinčić, Ivan Hercega, Filipa Juričića, Stefana Kapičića, Jagodu Kumrić i Dinu Rogića dok im se u sporednim ulogama pridružuju David Šikić, Špiro Guberina te trenutno najatraktivniji BH glumac Miraj Grbić.

Radnja filma vodi gledatelje nekoliko godina u budućnost. U životima Lare i Jakova događa se novi, spektakularni obrat i postaju svjesni da su bili žrtve velike obmane koja im je dramatično izmijenila sudbinu. Mogu li Lara i Jakov još jednom iznaći snage, pobijediti vlastite sumnje i dvojbe kako bi se još jednom izborili za svoju ljubav i obitelj?

Sa druge strane, za mlađe generacije gledatelja Cinema City od 28. juna donosi novu dozu vrhunske zabave primjerene vrućim ljetnim danima u obliku horor komedije "Pirahna 3DD". Nastavak hit 3D spektakla koji je u novembru 2010. godine u sarajevskom multiplexu imao preko 5000 gledatelja a na kino blagajnama širom svijeta zaradu od gotovo 90 miliona dolara rediteljski potpisuje autor kultnog horor serijala "Gozba" John Gulager dok u naslovnim ulogama pored mlade ljepotice Danielle Panabaker gledamo veterane i junake originalnog filma Chritophera Lloyda i Wing Rhamesa te glavnoj junaka kultne TV serije "Baywatch" Davida Hasselhoffa.

Nakon terora kojeg su počinile na jezeru Victoria u originalnom filmu, prahistorijske krvožedne pirane se vraćaju. Ovaj put niko neće biti siguran od riba ljudožderki dok zabijaju svoje kao žilet oštre zube u posjetitelje najveće ljetne atrakcije, The Big Wet vodenog parka. Pripremite se za dupli teror, duplu akciju i duplu zabavu u vrhunskoj 3D tehnologiji...

Cinema City je od 25. juna radi zaista velikog interesa svih generacija gledatelja krenuo sa pretprodajom ulaznica za Svjetsku premijeru najočekivanijeg animiranog filma godine, "Ledeno doba 4: Zemlja se trese" koji od 05. jula kreće sa prikazivanjem na 35 mm filmskoj kopiji u originalnoj verziji u kojoj svi mogu uživati u novim avanturama omiljenih junaka, mamuta Mannya, ljenjivca Sida te sabljastog tigra Diega kojima su glasove posudili sjajni komičari Ray Romano, John Legiuzamo i Dennis Leary.

Inače, prva tri filma serijala su na kino blagajnama širom svijeta ostvarila ukupnu zaradu od 1.4 milijarde dolara dok je predhodni nastavak "Ledeno doba 3: dinosauri dolaze" na otvaranju multiplexa Cinema City u avgustu 2009.godine vidjelo preko 7000 posjetitelja.

Cinema City 05. jula završava i mjesec ženskih filmova sa otvorenjem nove komedije Oskarima nagrađenog autora klasika "Zaljubljeni Shakespeare" Johna Maddena pod nazivom "Marigold hotel" u kojoj u naslovnim ulogama gledamo britanske veterane Judy Dench, Toma wilkinsona, Maggie Smith te junaka još jednog klasika "Milijunaš sa ulice" Deva Patela.

Cinema City još jednom podsjeća na novu ponudu Family Day svake srijede u kojoj uz jedinstvenu cijenu ulaznica od 4 KM za redovne i 6 KM za 3D projekcije obitelj može dobiti Family Combo Paket (4 proizvoda Coca Cola 0,33 + 2 pakovanja srednjih kokica) po zaista vrlo povoljoj cijeni od 10 KM te na uslugu telefonskih rezervacija ulaznica na već dobro poznati broj telefona 033 567 267 svakim radnim danom od 10 do 13 sati.

Sve informacije oko promotivne usluge Family Day, aktuelnih i nadolazećih filmskih naslova, te svih usluga multiplexa Cinema City svi zainteresovani mogu pronaći na filmskom portalu www.cinemacity.ba ili putem info telefona: 033 567 288.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.