Izvor: eKapija | Utorak, 26.06.2012.| 16:14
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Eco Graffitti: Nakon snijega, Sarajlije brendirale ulice

(Foto: b)

Nakon što su pokazali svoju kreativnost u trenucima vremenskih nepogoda i brendirali snijeg na ulicama Sarajeva ove zime i tako dospijeli u brojne lokalne i regionalne medije, kreativci odjeljenja Guerrilla Lab Mark IN agencije spremili su novo iznenađenje. Ovog puta brendirali su ulice, pločnike, asfalt , ali na novi i drugačiji način!

Tako su ulice grada Sarajeva jutros osvanule sa jasnom porukom domaće BOR banke "Plastična & fantastična, Fotkaj i osvoji 10x100KM!" . Naime, riječ je o promotivnoj akciji BOR banke u okviru koje svi učesnici, koji pošalju svoju fotografiju sa grafitom BOR banke sa bilo koje lokacije u gradu na adresu nagrada@borbanka.ba, mogu osvojiti vrijedne nagrade.

Sve fotografije učesnika nagradne igre sa eco grafitima BOR banke bit će postavljene na web stranici BOR banke (www.borbanka.ba) gdje će deset učesnika sa najviše prikupljenih glasova osvojiti vrijednu novčanu nagradu u iznosu od 100 KM na kartici BOR banke.

Inovativnost komunikacije putem Eco Graffitta leži u činjenici da se površine poput ulice, asfalta, pločnika i zidova zapravo čiste u obliku šablona i na taj način brendiraju željenom porukom. Ulica, asfalt, pločnici, zidovi, bez obzira na koji način ih Vi posmatrali, mogu biti efektni mediji, vidljivi su te imaju jako dobar efekat kada je u pitanju ciljana publika. Eco graffiti se izrađuju na potpuno ekološki prihvatljiv, društveno odgovoran i efikasan način.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.