Izvor: | Subota, 01.07.2006.| 11:25
Izdvojite članak Odštampajte vijest

U Bratuncu otvoren sajam "Dani maline"Prvi međunarodni poljoprivredni sajam "Dani maline" svečano je otvoren 30. juna 2006. godine u Sportskoj dvorani u Bratuncu, a trajat će do 2. jula 2006. godine. Sajam, na kojem učestvuje oko 60 izlagača iz BiH i Hrvatske, svečano su otvorili Nedeljko Mlađenović, načelnik općine Bratunac, i Karela Foskuler, holandski ambasador u BiH.

Mlađenović je rekao da su nakon kolapsa privrednog sistema Strateškim planom općine Bratunac utvrdili da razvoj poljoprivrede bude jedan od prioriteta, koristeći pri tome sredstva međunarodne zajednice i domaćih institucija. On je istakao da je planirano otvaranje novih prerađivačkih kapaciteta, kako bi što više sredstava ostalo na području ove općine, koja je najveći prerađivač malina u BiH. Mlađenović je izrazio posebnu zahvalnost Vladi Kraljevine Holandije koja je, u dosadašnjem periodu, dala značajan doprinos razvoju poljoprivredne proizvodnje.

Sponzori sajma "Dani maline" su Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), Regionalna razvojna agencija za sjeveroistočnu BiH (NERDA), međunarodna organizacija Care International, Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID)-Lamp i Skupština Opštine (SO) Bratunac.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.