NavMenu

Kladio se protiv Facebooka i zaradio

Izvor: Fena Subota, 23.06.2012. 09:10
Komentari
Podeli

O Facebooku i njegovoj razočaravajućoj izvedbi na Wall Streetu priča se već sedmicama, a dionica se ovih dana kreće na razini oko 31 dolara, u odnosu na 38 dolara na IPO-u.

Tehnički problemi prvog dana trgovanja na berzi, prenapuhana vrijednost i sumnje u poslovni model kompanije stvorili su konfuziju i nervozu. Međutim, Dan Niles, menađžer tvrtke AlphaOne Capital Partners, danas je jedan od najsretnijih ulagača u Facebook, jer se kladio protiv kompanije i zaradio milione.

U razgovoru za USA Today Niles je kazao kako je "shortao" dionice Facebooka onog trenutka kada je krenula trgovina na 42 dolara, odnosno kladio se da će njihova vrijednost pasti, što se i dogodilo.

Niles upozorava kako Facebook ima problema kod mobilnog oglašavanja, odnosno oglašivači ne daju veliku pozornost tome, dok istovremeno polovica korisnika ove društvene mreže za pristup koristi upravo mobilne uređaje.

Također, skreće pozornost na činjenicu da je Facebook krajem aprila izvijestio o usporavanju rasta svojih prihoda, prenosi poslovni.hr.

Dionica Facebooka je prvog dana na Nasdaqu 18. maja zabilježila tek blagi rast od 0,61 posto na 38,23 dolara, da bi dan kasnije posrnula gotovo 11 posto, a pad tu nije stao. Inače, cijena dionice je jučer zaključila na 31,60 dolara, što je pad od blizu 1 posto u odnosu na prethodni trgovinski dan.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.