NavMenu

Potpisan ugovor o zakupu poljoprivrednog zemljišta između Općine Šekovići i Fondacije "Mozaik"

Izvor: eKapija Petak, 22.06.2012. 11:48
Komentari
Podeli

U pogonu za proizvodnju visokokvalitetnog ljekobilja, voća, povrća, cvijeća, meda i košnica "EkoMozaik" jučer je upriličena zvanična posjeta i oranje prve brazde povodom potpisivanja Ugovora o zakupu 60 hektara poljoprivrednog zemljišta između Općine Šekovići i Fondacije "Mozaik".

U pratnji delegacija, druženju su prisutvovali direktor Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) Allan Reed, načelnik Općine Šekovići Momir Ristić i direktor Fondacije "Mozaik" Zoran Puljić, saopćeno je iz "Mozaika".

Potpisivanjem Ugovora o zakupu poljoprivrednog zemljišta između Općine Šekovići i Fondacije "Mozaik" nastavlja se ulagati u ruralni razvoj i održiva radna mjesta.

Zahvaljujući Američkoj agenciji za međunarodni razvoj u BiH (USAID) koja je za projekt "EkoBilje - Osnaživanje žena kroz poljoprivrednu proizvodnju" odobrila 2,9 miliona KM, staklenik koji se prostire na 5.017 metara kvadratnih već je zasađen s paradajzom, paprikom, patlidžanom, lubenicom, lavandom, muškatlom i začinskim biljem.

Na dodatnih 60 hektara poljoprivrednog zemljišta, koje je Fondacija "Mozaik" zakupila kultivisat će se facelija, lavanda, heljda i povrće.

U Općini Šekovići "EkoMozaik" predstavlja najveću investiciju u ruralni razvoj i održiva radna mjesta ukupne vrijednosti od skoro 5.000.000 KM.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.