Izvor: eKapija | Četvrtak, 21.06.2012.| 11:54
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Bihać: U bivšoj kasarni Grmeč gradi se amfiteatar i multifunkcionalna balon hala

(Foto: b)

Univerzitet u Bihaću pokrenuo je projekat izgradnje dva objekta koji će studentima i predavačima na Pedagoškom i Biotehničkom fakultetu u tom gradu omogućiti bolje uslove za rad.

Radi se o izgradnji multifunkcionalne balon hale koju će se koristiti odsjek za sport Pedagoškog fakulteta, te novog amfiteatra površine 154 metara kvadratnih, sa 156 mjesta u dvije kolone.

Refik Šahinović, rektor Univerziteta u Bihaću, za eKapiju je kazao da će se novi objekti graditi u sklopu nekadašnje vojne kasarne Grmeč, koja je dodijeljena Univerzitetu u Bihaću za smještaj svojih članica.

U kampusu koji se prostire na pet hiljada kvadratnih metara i ukupno oko dvanaest hektara zemljišta trenutno su smješteni Pedagoški i Biotehnički fakultet, koje pohađa oko dvije hiljade studenata.

"Kompleks kasarne koji smo dobili u trajno vlasništvo prvo smo rekonstruisali, te prilogodili u obrazovne svrhe. Kako stalno radimo na poboljšanju uslova za odvijanje nastave, Upravni odbor donio je odluku da se raspišu pozivi za izradu idejnog rješenja za izgradnju balon hale i amfiteatra“, kazao je Šahinović.

Pozivi su objavljeni sredinom juna, a rok za dostavu ponuda ističe 17. jula 2012. godine. Projekti se provode uz finansijsku pomoć Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke.

N.Voloder

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.