Izvor: eKapija | Srijeda, 20.06.2012.| 11:49
Izdvojite članak Odštampajte vijest

U vrtu "Bay South": Spektakularna solarna super-drveća

U vrtu "Bay South" izloženo je 18 tzv. "super-drveća", koja koriste kao zračna ventilacija za obližnje parkove te prikupljaju kišnicu tijekom čestih singapurskih oluja.

Pet godina razvoja dovelo je do izgradnje vrtova na zatvorenom i otvorenom dijelu gdje se isti međusobno nadopunjuju. Cijeli je sustav dizajniran kako bi se smanjila potrošnja energije u prosjeku za 30 posto, a sav biljni otpad koristiti će se za proizvodnju biogoriva. Održivost vrtova dodatno je ojačana prikupljanjem kišnice koja će se nakon filtracije ponovno koristiti i to za, naravno, navodnjavanje kompleksa, prenosi portal croenergo.eu.

Službeno otvaranje ovih masivnih kula, postavljenih u vrtovima na strani zaljeva, biti će za 10-ak dana. Spektakl povodom otvaranja će trajati deset dana i čelnici Singapur Gardens-a obećali su da će to biti nesvakidašnji događaj.

Također će biti predstavljeni fotonaponski paneli koji će osiguravati električnu energiju za cijeli kompleks. Pružanjem hlada tijekom cijeloga dana i noći, super-drveća jedna su od najvećih inovacija grada Singapura ikad.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.