NavMenu

Stanka Pejanović - Čurović, članica Uprave Grupe Mercator

Izvor: eKapija Utorak, 19.06.2012. 09:39
Komentari
Podeli

Stanka Pejanović (Čurović) rođena je 9. februara 1967. godine u Kuli. Po zanimanju je magistar ekonomskih nauka, magistrirala na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu.

Stanka Pejanović (Čurović) svoju karijeru započinje u proizvodno-trgovinskom preduzeću "Univerzal" u Kuli na mjestu šefa računovodstva i kasnije finansijskog direktora.

Nakon prelaska u kompaniju Rodić, rukovodi odjeljenjem računovodstva i uspješno vodi projekat "Varijabilni sistem obračuna zarada u maloprodaji" nakon čega preuzima funkciju direktora maloprodaje Kompanije Rodić sa tada šest maloprodajnih objekata. Tokom pet godina broj maloprodajnih objekata je povećan na 150 jedinica, a uspješnim vođenjem projekta "Strategija razvoja maloprodaje" Rodić trgovina postaje prva velika privatno organizovana trgovina u Srbiji. Sa pozicije direktora maloprodaje preuzima funkciju generalnog direktora Rodić MB Market i aktivno učestvuje u projektima restruktuiranja Kompanije Rodić. Tokom rada u kompaniji Rodić vodila je nekoliko značajih projekata u dijelu optimizacije poslovanja i organizacije. Bila je predsjednik Upravnog odbora "Žito Bačka" iz Kule, "Požarevac promet" iz Požarevca i predsjednik Skupštine trgovačkog preduzeća "Sloga" iz Kule.

Karijeru u kompaniji Mercator nastavlja iste godine nakon akvizicije društva M-Rodić na dvojnoj poziciji predsjednika Upravnog odbora M-Rodić i direktora društva Mercator-S.

Od 2010. godine imenovana je i na mesto pomoćnika predsjednika Uprave Grupe Mercator, a od januara 2011. godine obavlja funkcije članice Uprave Grupe Mercator, odgovorna za trgovačko poslovanje Mercatora na tržištima Jugoistočne Evrope i direktora društva Mercator-S.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.