NavMenu

U Goraždu postavljen temeljac za izgradnju "Gun-Gor" parka vrijednog milion KM

Izvor: eKapija Subota, 16.06.2012. 08:21
Komentari
Podeli

Načelnici općina Goražde i Gungoren (Turska) Muhamed Ramović i Šakir Y. Karaman postavili su temeljac za izgradnju "Gun-Gor" parka na lijevoj obali Drine.

Tome je prethodilo potpisivanje ugovora o ustupanju radova na sanaciji obala utvrde korita rijeke Drine na lokaciji budućeg parka.

Sredstva u ove svrhe, u iznosu od 250.000 KM, osigurali su Općina Goražde i Agencija za vodno područje slivova rijeke Save a radovi, koji bi trebali biti okončani za mjesec dana, povjereni su firmi "Okac" iz Goražda.

Za izgradnju samog parka bit će uloženo 750.000 KM. Novac je osigurala bratska općina Gungoren a radove će izvoditi goraždanska firma "Kaja Company".

Načelnik Općine Gungoren Šakir Y. Karaman podsjetio je da su dvije općine protokol o bratimljenju potpisale prije dvije godine te naglasio da nisu željeli dozvoliti da sve ostane na potpisu dvaju načelnika.

"Zahvaljujući našoj dobroj saradnji najprije smo otvorili Kulturno-edukativni centar koji danas na našu radost pohađaju brojni građani Goražda i uče tehnike slikanja na vodi, drvetu, keramici i platnu, nakon čega smo prihvatili i prijedlog načelnika Ramovića da našim prijateljima u Goraždu poklonimo jedan lijepi park tako da smo ove godine potrošili mnogo vremena na pripremama za realizaciju projekta jer smo željeli dati doprinos iako ne znam hoćemo li uspjeti u tome da lijepoj Drini, ovakoj ljepotici, damo ukras dostojan nje", kazao je Karaman.

"Općina Goražde ima 15 bratskih gradova u svijetu a zaista jedan od najboljih je Općina Gungoren, jer su oni ti koji nam daju razne ideje, koji nas svesrdno pomažu nizom projekata koje realiziramo. Sretni smo što ćemo uspjeti ispuniti preduvjet za izgradnju parka a to je sanacija podzide koja je oštećena. Nadamo se da će do Dana Općine Goražde, 18. septembra, sve biti završeno", istakao je načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović.

(eKapija, Fena)

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.